ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League 2019 LIVE: Η «μάχη» Τότεναμ-Λίβερπουλ για το τρόπαιο

Τελικός Champions League 2019 LIVE: Η «μάχη» Τότεναμ-Λίβερπουλ για το τρόπαιο
Ώρα τελικού στο Champions League

Τότεναμ και Λίβερπουλ θα τα δώσουν όλα στη Μαδρίτη με στόχο να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον μεγάλο τελικό του Champions League

Το Champions League ρίχνει αυλαία απόψε στην Μαδρίτη με τις Τότεναμ και Λίβερπουλ να θέλουν να πάρουν πίσω στη βάση τους το τρόπαιο της διοργάνωσης σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο.

Θα είναι ένας τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες με πολύ διαφορετικές ευρωπαϊκές ιστορίες. Η Λίβερπουλ που θα επιχειρήσει να αφήσει πίσω της την ήττα (3-1) από την Ρεάλ Μαδρίτης πριν ένα χρόνο στο Κίεβο, ανέβηκε, τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης το 2005, αλλά τα 14 χρόνια αναμονής που μεσολάβησαν από τότε, είναι σαφώς λιγότερα από τα 21 μεταξύ του τέταρτου και του πέμπτου κορυφαίου ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Η πρώιμη ευρωπαϊκή δόξα των «κόκκινων» ήρθε στο πλαίσιο μιας μίνι κυριαρχίας, κερδίζοντας έξι τρόπαια σε 11 χρόνια μεταξύ του 1972 και του 1984, προσθέτοντας τα δύο UEFA Cup.

Σε πλήρη αντίθεση, αυτός δείχνει ο πρώτος τελικός στο κορυφαίο τουρνουά για την Τότεναμ, μόλις στην πέμπτη σεζόν της στο Champions League. Πριν από αυτή τη σεζόν, το καλύτερο φινάλε για την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου, κατάφερε να πλησιάσει προς την κορυφή, φτάνοντας στα ημιτελικά το 1961/62 και χάνοντας από την Μπενφίκα.

Ακολούθησε μία μακρά απουσία μέχρι οι «πετεινοί» να επιστρέψουν στο Champions League το 2010. Αλλά τώρα είναι μόνο μία νίκη μακριά από το να γίνει η μόλις δεύτερη ομάδα του Λονδίνου που θα κερδίσει το τρόπαιο, μετά την Τσέλσι, αλλά πάντως πριν από την Άρσεναλ.

Παρακολουθήστε και σχολιάστε τον Τελικό Champions League 2019 πατώντας εδώ

Έναν χρόνο μετά την ουκρανική πρωτεύουσα, η Λίβερπουλ εμφανίζεται ως φαβορί για ένα έκτο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ, έχει παραδεχθεί σε σχετική ερώτηση, πως φέρνοντας το Champions League στο Anfield, αυτή δεν θα είναι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του. «Όχι, αυτή ήταν το 2004, όταν ανεβήκαμε κατηγορία με την Μάιντζ. Αν κερδίσω το Champions League, όμως, θα πρέπει να σκεφτώ ξανά αυτό το ερώτημα».

Αντίθετα με τον Κλοπ, νικητή ήδη της γερμανικής Bundesliga δύο φορές (2011 και 2012), ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο ψάχνει για το πρώτο του τρόπαιο αφ΄ ότου αποχώρησε ως παίκτης. Ο Αργεντινός ήταν μία φορά φιναλίστ στον τελικό του League Cup 2014/15, από τότε που έφτασε το White Hart Lane το 2014, εκτός από τη δεύτερη θέση στην Premier League. Πάντως για τη δουλειά που έκανε στην ομάδα του βόρειου Λονδίνου, ο Αργεντινός προπονητής, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι Άγγλοι, το μέλλον του Ποκετίνο στην Τότεναμ δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο, με τον ίδιο τον Αργεντινό στις αρχές Μαΐου να λέι πως θα μπορούσε να αποχωρήσει αν οι «πετεινοί» κερδίσουν το Champions League. Τις τελευταίες ημέρες, ο Ποκετίνο, ενώ δέχθηκε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του, προσπάθησε να επιμείνει ότι η όλη του η προσοχή είναι στραμμένη στην ομάδα του και στον τελικό.

«Δεν είμαι σημαντικό τι θα συμβεί σχετικά με το μέλλον, νομίζω ότι έχουμε μεγαλύτερα πράγματα μπροστά για να σκεφτούμε. Δεν είμαι πιο σημαντικός από το Champions League ή τη δυνατότητα κατάκτησης ενός τροπαίου ή από το σύλλογο. Είμαι επικεντρωμένος 200% στον τελικό. Μετά τον τελικό θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε».

Ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα θα διευθύνει τον τελικό έχοντας βοηθούς τους συμπατριώτες του, Γιούρε Πραπρότνικ και Ρόμπερτ Βούκαν, ενώ ο Κύρος Βασσάρας θα είναι παρατηρητής διαιτησίας.

Σχετικές ειδήσεις