ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς – LIVE BLOG: Ο μεγάλος τελικός του Roland Garros κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς – Στέφανος Τσιτσιπάς: Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του τελικού του Roland Garros.

Η μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο Τσιτσιπά έφτασε! Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το όνειρο του πραγματικότητα κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα διεκδικήσει τον τίτλο σε ένα major τουρνουά.

Ο Στέφανος συνεχίζει να ονειρεύεται και σήμερα θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Roland Garros κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος απέκλεισε στον ημιτελικό τον «βασιλιά» του χώματος, Ράφα Ναδάλ σε ένα από τα καλύτερα ματς στην ιστορία.

Για τον τίτλο και το Νο3!

Η πρόκριση του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ επιτρέπει στον Τσιτσιπά να βρεθεί μέχρι και στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης! Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Έλληνας πρωταθλητής από τους 7.980 βαθμούς που έχει μέχρι σήμερα, θα φτάσει στους 8.780 και θα αφήσει πίσω του τον Ισπανό, ο οποίος έμεινε στους 8.630. Αξίζει, βέβαια, να θυμίσουμε ότι με την παρουσία του στον τελικό, ο Στέφανος έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στο Νο4 του κόσμου, επίδοση που αποτελεί career-high.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς έχουν αναμετρηθεί εφτά φορές στο παρελθόν, με τον Έλληνα τενίστα να μετράει δύο νίκες κόντρα στο Νο1 του κόσμου. Είναι φυσικά η πρώτη τους συνάντηση σε τελικό Grand Slam, ωστόσο είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες για το τουρνουά του Παρισιού. Συγκεκριμένα, οι δυο τους είχαν δώσει μια τρομερή μάχη στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη για τα ημιτελικά, με τον «Νόλε» να κερδίζει με 3-2 σετ τον μαχητικό Στέφανο.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του τελικού στο Roland Garros