ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Πάλεψε σαν λιοντάρι ο Στέφανος, στον τελικό ο «Νόλε» (vids+pics)

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Πάλεψε σαν λιοντάρι ο Στέφανος, στον τελικό ο «Νόλε» (vids+pics)

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: Ο Έλληνας πρωταθλητής γύρισε από το 0-2 κόντρα στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφάρισε 2-2 αλλά «λύγισε» στο τρίτο σετ με τον Σέρβο να περνάει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε μια τεράστια προσπάθεια απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ από τον Σέρβο σούπερ σταρ, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού αλλά επέστρεψε στον αγώνα και ισοφάρισε 2-2.

Ο Τσιτσιπάς έκανε τεράστια προσπάθεια, ωστόσο, φαινόταν πως δεν είχε άλλες δυνάμεις απέναντι στον βιονικό «Νόλε». Στο πέμπτο και τελευταίο σετ φαινόταν πως ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είχε άλλες δυνάμεις, με τον Τζόκοβιτς να κερδίζει το σετ 6-1 και να περνάει στον τελικό επικρατώντας 3-2 μετά από έναν μυθικό αγώνα που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες.

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον... βασιλιά της χωμάτινης επιφάνειας, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος θα διεκδικήσει το 13ο τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Τζόκοβιτς είχε βρει ρυθμό και δυσκόλεψε αρκετά τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο «Νόλε» ήταν ασταμάτητος, όμως, κι έβαλε δύσκολα στον 23χρονο Έλληνα με αποτέλεσμα να πάρει το σετ 6-3.

Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να φαίνεται τελείως εκτός αγώνα και τον Τζόκοβιτς να έχει επικρατήσει πλήρως στο κορτ. Το τελικό 6-2 έφερνε τον «Νόλε» μια ανάσα από τον τελικό της Κυριακής κόντρα στον Ναδάλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Ο Έλληνας τενίστας με μια τρομερή υπερπροσπάθεια, επέστρεψε στο ματς και μάλιστα από match point του Τζόκοβιτς κατάφερε να «γυρίσει» το σετ και να επικρατήσει 7-5 για να μειώσει σε 2-1.

Την ίδια, κι ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια αφού είχε πρόβλημα και στο αριστερό πόδι, έκανε στο τέταρτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις, επικράτησε 6-4 και ισοφάρισε το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Με το ξεκίνημα του πέμπτου σετ φαινόταν πως θα κορυφωθεί η μάχη. Την ίδια στιγμή, όμως, φαινόταν πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε περισσότερες δυνάμεις και πως το πρόβλημα στο πόδι τον δυσκόλευε. Σε κάθε περίπτωση, ο Έλληνας «Θεός» του τένις πάλεψε σαν λιοντάρι σε όλο τον αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 54 λεπτά.

Εν τέλει, ο Τζόκοβιτς πήρε το σετ 6-1 και μαζί τη νίκη 3-2 και την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αναμετρηθεί με τον τεράστιο Ράφαελ Ναδάλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Στο επίπεδο 3 η Αττική