ΣΠΟΡ

«Χαμός» στο Australian Open: Παραβίαση της καραντίνας και πρόστιμα - Αντιδρούν οι αθλητές!

«Χαμός» στο Australian Open: Παραβίαση της καραντίνας και πρόστιμα - Αντιδρούν οι αθλητές!

Αυστραλία: Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Australian Open, καθώς αρκετοί αθλητές αντιδρούν με την αυστηρή καραντίνα.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο όσοι λάβουν μέρος στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από 14ήμερη αυστηρή καραντίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να παραμείνουν στα δωμάτια τους.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές θα λαμβάνουν ειδική άδεια μόνο για να πηγαίνουν για προπόνηση και γυμναστήριο μια φορά την ημέρα.

Τα μέτρα έγιναν ιδιαίτερα αυστηρά μετά τα κρούσματα που προέκυψαν σε πτήσεις ιδιωτικών τσάρτερ που μετέφεραν αθλητές. Σε μια από αυτές μάλιστα βρισκόταν κι η Μαρία Σάκκαρη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει τη αντίδραση αρκετών αθλητών, οι οποίοι δηλώνουν άγνοια για τους κανονισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Σοράνα Κιρστέα, Νο71 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Μας είπαν ότι οι πτήσεις θα έχουν πληρότητα 20% και θα θεωρούμασταν στενή επαφή, μόνο αν κάποιος από την ομάδα ήταν θετικός. Αν μας έλεγαν πριν αυτόν τον κανονισμό, δεν θα ερχόμουν στην Αυστραλία. Θα έμενα σπίτι μου. Θα χρειαστώ τρεις εβδομάδες για να βρεθώ και πάλι σε μια ιδανική κατάσταση και να μπορώ να αγωνιστώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρουμάνα.

Ξεφεύγει η κατάσταση...

Τα πράγματα, όμως, τείνουν να ξεφύγουν, καθώς κάποιοι αθλητές φέρεται να έχουν ήδη «έσπασαν» την καραντίνα, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το πρόστιμο που προβλέπεται και μπορεί να φτάσει ως τα 20.000 δολάρια. Μάλιστα, στις πολύ ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται ακόμα και αναστολή της συμμετοχής.

Σχετικό δημοσίευμα του sports.yahoo της Αυστραλίαςau.sports.yahoo.com

Παρέμβαση Τζόκοβιτς

Την ίδια ώρα, το Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς έστειλε μια λίστα με αιτήματα για τους 72 παίκτες που βρίσκονται απομονωμένοι σε ξενοδοχεία της Αυστραλίας. Μεταξύ, άλλων ο Σέρβος ζητά μικρότερη περίοδο καραντίνας, άδεια στους παίκτες να επισκεφθούν τους προπονητές τους και πρόσβαση σε γήπεδα, όπου θα μπορούσαν να προπονηθούν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντάνιελ Άντριους, πάντως, ήταν ξεκάθαρος, απαντώντας ότι «δεν υπάρχει ειδική μεταχείριση εδώ… ο ιός δεν θα συμπεριφερθεί ξεχωριστά σε εσάς, έτσι ούτε κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο».

Η κίνηση του Τζόκοβιτς έκανε έξαλλο τον Νικ Κύργιο, ο οποίος βρήκε ξανά την ευκαιρία να του τα... χώσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Παντελής Παντελίδης: Οριστικά στο αρχείο η υπόθεση