ΣΠΟΡ

Κορονοϊός: Ξεκάθαρη η ΔΟΕ - «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά»

Κορονοϊός: Ξεκάθαρη η ΔΟΕ - «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά»

Κορονοϊός: Επίσημη θέση για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων πήρε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Φωτιά» έβαλαν οι Times του Λονδίνου, καθώς σε δημοσίευμα τους ανέφεραν ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο κορονοϊός έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη χώρα, με την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες να είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το δημοσίευμα, πάντως, διέψευσε ο πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να διεξαχθεί κανονικά το μεγάλο ραντεβού του παγκόσμιου αθλητισμού.

Το ίδιο έπραξε κι η ΔΟΕ μέσω επίσης ανακοίνωσης της, στην οποία ανέφερε: «Κυκλοφορούν φήμες ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει αποφασίσει να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό είναι αναληθές. Η επιτροπή κάνει το παν εδώ κι λίγους μήνες για να διεξαχθούν με ασφάλεια οι Αγώνες τον ερχόμενο Ιούλιο. Θα υπάρχουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα υγιεινής για την προστασία από την Covid-19. Είμαστε πανέτοιμοι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχιαστική ομολογία του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Είχαμε σχέση με την 11χρονη, δεν ήταν βιασμός»