ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία πρόκριση! Στους «8» του Ρότερνταμ (videos+photos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία πρόκριση! Στους «8» του Ρότερνταμ (videos+photos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής λύγισε 2-1 σετ (6-4, 4-6, 7-5) τον Χούμπερτ Χούρκατς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «8» του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση και σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες αποδείχθηκε πιο σκληρός από τον Πολωνό και πήρε δίκαια την πρόκριση.

Με αυτό τον τρόπο ο Έλληνας τενίστας διατήρησε τη θετική παράδοση που έχει κόντρα στον Χούρκατς, καθώς αυτή ήταν η έκτη νίκη του σε συνολικά εφτά αναμετρήσεις. Παράλληλα, για ακόμα μια φορά (πέμπτη συνολικά) ο νικητής κρίθηκε στο τρίτο σετ.

Γενικότερα, ο Τσιτσιπάς συνάντησε πολλές δυσκολίες κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, αλλά με αυτή τη νίκη του, έδειξε ότι είναι σωματικά και ψυχολογικά έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο στο ATP 500 του Ρότερνταμ.

Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ έχουν ήδη αποκλειστεί, κάτι που κάνει τον Στέφανο το μεγάλο φαβορί. Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος φυσικά δεν αποτελεί εύκολο εμπόδιο, αλλά ο Τσιτσιπάς έχει δείξει ότι έχει τον τρόπο να τον κερδίζει εύκολα ή δύσκολα.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ιδιαίτερα επιθετικός στο πρώτο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-4, αλλά ο Χούρκατς απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Το τρίτο και καθοριστικό ήταν ιδιαίτερα μοιρασμένο, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένος κι στο τρίτο match point πήρε τη νίκη και την πρόκριση.

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια δολοφονία: Πατέρας σκότωσε με 20 σφαίρες την κόρη του