ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φοβερός και τρομερός! Πέρασε στον τελικό της Βαρκελώνης (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Άλλη μια επιβλητική εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Μια ακόμη πολύ μεγάλη πρόκριση για τον σπουδαίο Έλληνα τενίστα, ο οποίος επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Γιανίκ Σίνερ και θα διεκδικήσει τον δεύτερο σερί τίτλο του μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο Τσιτσιπάς μετά την πρωτιά του στο Μόντε Κάρλο Masters, η οποία ήταν κι ο πρώτη της καριέρας του, συνεχίζει με... σπασμένα φρένα και στο Barcelona Open κι έφτασε τις εννιά σερί νίκες!

Με ακόμη μια... αψεγάδιαστη εμφάνιση, κέρδισε όλους τους κρίσιμους πόντους και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ιταλό, Νο19 του κόσμου. Ως εκ τούτου προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τελικό του συγκεκριμένου τουρνουά, εκεί όπου είχε βρεθεί και το 2018. Αντίπαλος του θα είναι είτε ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος τον είχε κερδίσει πριν από τρία χρόνια, είτε ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Το πρώτο σετ ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο, με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους, μέχρι το όγδοο game, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς έκανε και τη διαφορά. Εκμεταλλευόμενος το τρίτο από τα ισάριθμα break point του, έκανε το 5-3 και στη συνέχεια σέρβιρε για το 1-0. Η αναμέτρηση είχε παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Έλληνα πρωταθλητή να είναι και πάλι καλύτερος στους κρίσιμους πόντους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο σετ ο Σίνερ είχε την ευκαιρία να κάνει break, ωστόσο το Νο5 του κόσμου όχι απλά υπερασπίστηκε το σερβίς του, αλλά στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνος break. Ως εκ τούτου από εκεί που κινδύνευε να βρεθεί πίσω με 1-3, πέρασε μπροστά με 3-2 κι έβαλε τις βάσεις για να πάρει και το δεύτερο σετ με 6-3!

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα έμοιαζε ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος: Η «ακτινογραφία» μιας υποθετικής σύρραξης