ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες ζητούν την ακύρωση τους! - 6 στους 10 είναι αρνητικοί λόγω κορονοϊού

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Να ακυρωθεί η διοργάνωση επιθυμούν 6 στους 10 ανθρώπους στην Ιαπωνία κι ενώ απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα έχει κάνει τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, με αποτέλεσμα η υποστήριξη τους να είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχεδόν το 60% των πολιτών της Ιαπωνίας επιθυμεί την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση της χώρας έχει παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ιατρικό προσωπικό έχει προειδοποιήσει πως οι υπηρεσίες υγείας βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η σχετική έρευνα έγινε από την συντηρητική εφημερίδα, Γιομιούρι Σίμπουν το διάστημα 7-9 Μαΐου και τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι πάνω από το 59% εξέφρασε την άποψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να διεξαχθούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιλογή της αναβολής έχει αποκλειστεί από τη ΔΟΕ, με δεδομένο ότι ήδη υπήρξε μια το περσινό καλοκαίρι. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά κι οι διοργανωτές έχουν τονίσει ότι θα υπάρξουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας αθλητών και επισκεπτών.

Ολυμπιακοί Αγώνες
Το σχετικό δημοσίευμα του Guardiantheguardian.com

Διαδηλώσεις έξω από το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε ένα μεγάλο test event με τη συμμετοχή 420 αθλητών, ωστόσο μόλις εννιά εξ αυτών έρχονταν εκτός Ιαπωνίας. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο νεότευκτο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο, εκεί όπου εκατοντάδες Ιάπωνες διαδήλωσαν κατά της διεξαγωγής των αγώνων, με βασικό σύνθημα το «Οι Ολυμπιακοί σκοτώνουν τους φτωχούς».

Ο Αμερικανός σπρίντερ, Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος πήρε μέρος στο test event, δήλωσε ότι: «Ένιωσα πολύ ασφαλής. Η “φούσκα” ήταν πετυχημένη και το μόνο εξωτερικό χώρο που είδα ήταν όταν πήγαμε με το λεωφορείο στον στίβο. Κάνουμε προπόνηση και γυρίζουμε στο ξενοδοχείο. Ξέρω πως πολλοί αθλητές δεν θα είναι χαρούμενοι με αυτή την κατάσταση, όμως αυτά τα μέτρα πάρθηκαν για την ασφάλειά μας και νομίζω πως λειτουργούν εντάξει».

Ολυμπιακοί Αγώνες
Ο Αμερικανός σπρίντερ, Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος πήρε μέρος στο test event, δήλωσε ότι: «Ένιωσα πολύ ασφαλής».AP Images

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Τόμας Μπαχ

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ στην Ιαπωνία, δεδομένου ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κορονοϊού, έχει επεκταθεί στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές της ασιατικής χώρας. Ο Μπαχ επρόκειτο να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας το διήμερο 17-18 του μηνός, αλλά αναβλήθηκε, όπως σχετικά ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή των αγώνων.

«Λόγω των έκτακτων μέτρων η επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ αναβλήθηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων η σημερινή ανακοίνωση της επιτροπής Τόκιο 2020. Να σημειωθεί πως την περασμένη Παρασκευή, η Ιαπωνία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε τέσσερις άλλες περιοχές μέχρι τα τέλη Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέτρα θα λήξουν σε λιγότερο από δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα προνόμια που σκέφτονται για τους εμβολιασμένους – Πρώτο δείγμα τα γυμναστήρια