ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επιχείρηση καθησυχασμού στην Ιαπωνία – Μόλις το 4.1% έχει εμβολιαστεί

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με εννιά εβδομάδες να απομένουν για την έναρξη τους, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιδιώκει να καθησυχάσει τους Ιάπωνες, οι οποίοι είναι ξεκάθαρα αντίθετοι με τη διεξαγωγή τους.

Οι κάτοικοι της χώρας φοβούνται ότι η διοργάνωση θα δημιουργήσει επιπλέον βάρος σε ένα σύστημα υγείας, το οποίο έχει ήδη πιεστεί από την πανδημία.

Το προηγούμενο τριήμερο πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν η Ολυμπιακή προετοιμασία και τα αντίμετρα για τον κορονοϊό, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι περισσότερο από το 80% των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού θα εμβολιαστούν πριν από τις 23 Ιουλίου, όταν αρχίζουν οι αγώνες.

«Μπορώ να πω ότι είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι αυτοί οι Αγώνες θα είναι ασφαλείς για όλους τους συμμετέχοντες και, κυρίως, ασφαλείς για τον λαό της Ιαπωνίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόουτς, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις προετοιμασίες.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ιατρικό προσωπικό θα είναι μέρος των ξένων Ολυμπιακών αντιπροσωπειών, προκειμένου να υποστηρίξει ιατρικά περιστατικά και την εφαρμογή των αντιμέτρων για τον κορονοϊό στους αγώνες.

Κανονικά ακόμα και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Τζον Κόουτς τόνισε επίσης ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, ακόμη και αν το Τόκιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού, ενώ κάλεσε τους διοργανωτές να συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο καλά τη δουλειά τους, προκειμένου να καταστήσουν τους αγώνες ασφαλείς για όλους.

Οι διοργανωτές έχουν επίσης μειώσει τον αριθμό των ατόμων που θα έρθουν στην Ιαπωνία ως μέρος των ξένων Ολυμπιακών αντιπροσωπειών, σε 78.000 από περίπου 180.000, όπως δήλωσε η Σέικο Χασιμότο, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.

Μόλις το 4.1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί

Η Ιαπωνία έχει εμβολιάσει μόλις το 4,1% του πληθυσμού της, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των πλούσιων χωρών του κόσμου.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες-μέλη του G7 που αρχίζουν να τερματίζουν τα μέτρα καραντίνας, μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας παραμένει σε κάτασταση έκτακτης ανάγκης, εν μέσω ενός τέταρτου κύματος κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, η χώρα του οποίου θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, σχεδιάζει να παραστεί στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Τόκιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Σχίνο: Νέα αναζωπύρωση - Εκκενώνεται οικισμός στα Μέγαρα