ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τώρα είναι η ευκαιρία του! - Ο ημιτελικός του Roland Garros με τον Ζβέρεφ

Στέφανος Τσιτσιπάς
Intime

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, να βρεθεί στον τελικό του Roland Garros.

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με έπαθλο ένα εισιτήριο στον τελικό του Grand Slam του Παρισιού.

Ο 22χρονος τενίστας βρίσκεται μπροστά στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του, αλλά για να την πραγματοποιήσει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού, ο οποίος είναι Νο6 στον κόσμο. Με δεδομένη την εξαιρετική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, ο αγώνας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Στέφανο ώστε να δώσει το παρών στον τελικό ενός major τουρνουά. Είναι, άλλωστε, κάτι που κυνηγάει εδώ και καιρό και τώρα δείχνει να είναι η κατάλληλη στιγμή για να το πράξει...

Ο Τσιτσιπάς είναι ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες (βλ. 38 σε 46 ματς) σε τουρνουά της ATP μέσα στο 2021, ενώ χωρίς αμφιβολία δείχνει ότι το χώμα του ταιριάζει πολύ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 21 από τις 38 νίκες του έχουν γίνει σε χωμάτινη επιφάνεια, καταλαμβάνοντας άλλη μια πρωτιά. Μετράει μόλις τρεις ήττες στο χώμα, από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Ρώμη, τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό της Βαρκελώνης και τον Κάσπερ Ρουντ στη Μαδρίτη. Το τελευταίο ήταν και το μοναδικό τουρνουά όπου δεν μπόρεσε να φτάσει τουλάχιστον ως τα προημιτελικά.

Η ώρα και το κανάλι

Η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ είναι ο πρώτος χρονικά ημιτελικός, θα ξεκινήσει στις 15:50 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 και το Eurosport1. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τιτανομαχία του Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ, η οποία δεν θα ξεκινήσει πριν τις 18:30. Αμφότερα τα ματς θα διεξαχθούν φυσικά στο κεντρικό court, Philippe Chatrier.

Roland Garros
Το πρόγραμμα των ημιτελικώνTwitter: @rolandgarros

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής (11/6) στο Philippe Chatrier

Αλεξάντερ Σβέρεφ (6) - Στέφανος Τσιτσιπάς (5) (15:50)

Νόβακ Τζόκοβιτς (1) - Ραφαέλ Ναδάλ (3) (Όχι πριν τις 18:30)

Οι προηγούμενοι αγώνες με τον Ζβέρεφ

Ο Τσιτσιπάς έχει μια πολύ καλή παράδοση κόντρα στον Ζβέρεφ, καθώς έχει κερδίσει στα πέντε από τα εφτά ματς που έχουν δώσει. Γενικότερα, τα πάει καλά κόντρα σε Γερμανούς και το ρεκόρ του είναι 18-4, με τον Στρουφ να είναι ο μοναδικός (πέρα από τον σημερινό του αντίπαλο) που τον έχει κερδίσει. Αυτός θα είναι ο έβδομος ημιτελικός για το Νο5 του κόσμου, ο οποίος έχει κατακτήσει και 2 τίτλους σε 4 τελικούς.

Οι προηγούμενοι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντερ Σβέρεφatptour.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η «κόκκινη γραμμή» της Αθήνας και ο ρόλος των ΗΠΑ