ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά στο Νο4 του κόσμου! - «Έδωσα μια μεγάλη μάχη» (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο4 του κόσμου θα βρίσκεται από τη Δευτέρα (14/6), μόλις ανανεωθεί ο σχετικός πίνακας, ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος τόνισε ότι έδωσε μια μεγάλη μάχη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό major τουρνουά, ωστόσο ανέβηκε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος θα βρίσκεται πλέον στο Νο4, θέση που είναι η υψηλότερη που έχει βρεθεί στην καριέρα του. Επίσης, ως φιναλίστ κέρδισε το ποσό των 750.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, ο νικητής Τζόκοβιτς θα βάλει στα ταμεία του 1.400.000 ευρώ, ενω παράλληλα πέρα από Νο1 στον κόσμο θα είναι πλέον και στην κορυφή της λίστας του ATP Race to Turin, το οποίο κρίνει και το ποιοι τενίστες θα λάβουν μέρος στα ATP Finals στο τέλος της σεζόν.

«Έδωσα μια μεγάλη μάχη»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον τελικό, ο Έλληνας τενίστας, δήλωσε...

«Έδωσα μια μεγάλη μάχη, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα, με όλες μου τις δυνάμεις. Πρώτη φορά έπαιξε εδώ στον τελικό, είμαι χαρούμενος με τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα. Ο Τζόκοβιτς μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και νομίζω ότι εμπνέομαι από τα πράγματα που έχει πετύχει και θα ήμουν ευτυχισμένος αν πετύχω τα μισά. Δεν είναι μόνο ο Τζόκοβιτς αλλά και η ομάδα του που τον έχουν βοηθήσει.

Μπορεί να φαίνεται πως ήμαστε μόνοι μας εκεί έξω αλλά υπάρχει ομάδα. Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα, ήταν υπέροχο το συναίσθημα με τους φιλάθλους, με την ομάδα μου που ήταν εκεί να με βοηθήσουν να πετύχω τους στόχους μου. Ευχαριστώ το Roland Garros για τις δύο υπέροχες εβδομάδες, εύχομαι να επιστρέψω εδώ και να δείξω ξανά ποιος είμαι».

Η μεγάλη απογοήτευση κι η συγκλονιστική αποθέωση του κόσμου!

Ο «Νόλε» πανηγύρισε τον 19ο major τίτλο της καριέρας του, ωστόσο αυτός που γνώρισε μια συγκλονιστική αποθέωση ήταν ο Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Τα highlights της τιτανομαχίας

Μολονότι δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα με τη συγκλονιστική του προσπάθεια στον αγώνα που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρικσεν: Τα τελευταία νέα για την υγεία του – Δύσκολο να ξαναπαίξει μπάλα - «Πέθανε και επανήλθε»