ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έτσι θα πάει Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας - Την Παρασκευή (25/6) η μεγάλη μάχη!

Λευτέρης Πετρούνιας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τη μεγαλύτερη μάχη δίνει την Παρασκευή (25/6) ο Λευτέρης Πετρούνιας με στόχο την πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού του Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα λάβει μέρος στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ντόχα, εκεί όπου θα κριθεί κι η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι πρέπει να κάνει για να πάρει το εισιτήριο για Τόκιο; Αρχικά να κερδίσει τον αγώνα και στη συνέχεια η βαθμολογία των κριτών να είναι τουλάχιστον 15.334. Σε διαφορετική περίπτωση το εισιτήριο θα παραμείνει στα χέρια του Κινέζου, Λιου Γιανγκ, ο οποίος προηγείται μέχρι στιγμής στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη, βάσει των αποτελεσμάτων στα επτά προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα.

Η κινεζική ομάδα, πάντως, δεν ταξίδεψε τελικά στην Ντόχα, παρότι είχε δηλώσει συμμετοχή, με συνέπεια ο Λιου Γιανγκ να μην έχει τη δυνατότητα να πετύχει κάτι παραπάνω. Ως εκ τούτου ο Πετρούνιας έχει πλέον αντίπαλο μόνο τον εαυτό του, σε μια μάχη για την επίτευξη της τέλειας εκτέλεσης, καθώς όλοι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές έμειναν πολύ πίσω του στον προκριματικό και δεν δείχνουν ικανοί να τον κοντράρουν.

Την οκτάδα των φιναλίστ συμπληρώνουν, κατά σειρά πρόκρισης, οι Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 14,833 β.), Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία, 14,666 β.), Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,633 β.), Κάιο Σόουζα (Βραζιλία, 14,600 β.), Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν, 14,500 β.), Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος, 14,200 β.) και Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία, 14,100 β.).

Οι άριστοι οιωνοί για τον Έλληνα «άρχοντα των κρίκων» ενισχύονται από το γεγονός ότι το στάδιο «Aspire Dome» του φέρνει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς εκεί είχε κατακτήσει μεταξύ άλλων το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του, το χάλκινο στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα το 2009 λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, αλλά και τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του το 2018, παρότι λαβωμένος στον αριστερό ώμο.

Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 18:30 και μεταδοθεί τηλεοπτικά από το CosmoteSport9HD

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα - Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr