ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό με την... πρώτη ο εκπληκτικός Τεντόγλου! Πότε θα διεκδικήσει μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του μήκους από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια.

Ο κορυφαίος άλτης του μήκους φέτος στον κόσμο έπιασε το όριο με άλμα στα 8.22μ. στην πρώτη του προσπάθεια κι επιβεβαίωσε την κλάση του.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πήγε στον τελικό ως ο δεύτερος αθλητής που ξεπέρασε το 8.15μ. μετά τον Χουάν Μιγκέλ Ετσεμπερία από την Κούβα.

Ο μεγάλος τελικός θα θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/8), στις 04:20 ώρα Ελλάδας. Εκεί όπου ο Τεντόγλου, ο οποίος είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team, θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

«Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο»

Αυτό άλλωστε τόνισε κι ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ μετά την προσπάθεια του. «Στον προκριματικό ήθελα να κάνω ένα άλμα. Ηταν αρκετά καλό και σημασία έχει ότι προκρίθηκα στον τελικό. Εκεί, θα είναι ένας άλλος αγώνας και θα τον αντιμετωπίσω διαφορετικά. Το γόνατο μου είναι καλά. Μπορώ να κάνω κι εγώ τα 8.50μ που έκανε ο Ετσεβερία. Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο», τόνισε χαρακτηριστικά

Αξίζει να σημειωθεί πως το απευθείας όριο των 8.15μ. για τον τελικό «έπιασαν» μόλις τρεις αθλητές: Οι Ετσεβαρία, Τεντόγλου και Χασιόκα (Ιαπωνία), ενώ οι υπόλοιποι 9 αθλητές του τελικού προέκυψαν μέσα απ’ τις επόμενες καλύτερες επιδόσεις.

Αναλυτικά η δωδεκάδα του μεγάλου τελικού:

1.Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8.50

2.ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (Ελλάδα) 8.22

3.Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.17

4.Τζούβεν Χάρισον (ΗΠΑ) 8.13

5.Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία) 8.10

6.Μέικελ Μάσο (Κούβα) 8.07

7.Τατζάι Γκάιλ (Τζαμάικ) 8.14

8.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.01

9.Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανια) 7.98

10.Φάμπιαν Χάινλε (Γερμανία) 7.96

11.Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7.96

12.Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7.96

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών