ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας! Έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας! Έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο δεν ήρθε, αλλά ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team, έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας το χάλκινο, έπειτα από μια συγκλονιστική πορεία ως το Τόκιο.

Με ένα μετάλλιο ολοκλήρωσε ένα ταξίδι γεμάτο δυσκολίες ο «αρχοντάς των κρίκων»! Δεν ήταν χρυσό, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σημασία αφού ο Λευτέρης έκανε ξανά περήφανη όλη την Ελλάδα.

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει την απίστευτη προσπάθεια που έκανε κόντρα σε όλα τα προβλήματα για να μπορέσει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια προσπάθεια που από μόνη της άξιζε μετάλλιο!

Ο Πετρούνιας έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια στον τελικό των κρίκων, ωστόσο ένα βηματάκι στην έξοδο του στοίχισε, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 15.200 βαθμούς. Κάπως έτσι έμεινε στην τρίτη θέση πίσω από τους εκπληκτικούς Κινέζους.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Λευτέρη, ο Λιου Γιάνγκ έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια κι έχοντας υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας στο πρόγραμμα του έφτασε τους 15.500 βαθμούς, κατακτώντας δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Στη δεύτερη θέση, ο συμπατριώτης του, Χάο Γου, ο οποίος συγκέντρωσε 15.300.

Ολυμπιακοί Αγώνες
Η τελική κατάταξη στον τελικό των κρίκωνolympics.com

Η προσπάθεια που του χάρισε το μετάλλιο

Σε έναν τελικό πολύ υψηλού επιπέδου, ενά μικρό λάθος στην έξοδο έπαιξε σημαντικό ρόλο κι άφησε τον Πετρούνια στην τρίτη θέση του βάθρου, πίσω από τους δύο τρομερούς Κινέζους. Ο Λευτέρης, όμως, παραμένει πρώτος στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και στις κόρες μου»

Ο Πετρούνιας μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε αρχικά ότι «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου» και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι γεμάτος. Ήταν ένας εξαιρετικός τελικός. Ήταν ένας πολύ δύσκολος τελικός. Η διαχείρισή του ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Είμαι γεμάτος και ευτυχισμένος που είμαι ξανά στα μετάλλια μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης μετά από όσα έχω περάσει. Μου μένει όμως μία γλυκόπικρη γεύση γιατί μου αρέσει να κερδίζω. Να είστε σίγουροι ότι θα ξανακερδίσω. Αυτό το μετάλλιο σημαίνει δικαίωση, ότι καλώς συνέχισαν να με πιστεύουν όσοι πίστευαν σε μένα και απάντηση σε όσους σταμάτησαν να πιστεύουν σε μένα».

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του, απάντησε: «Μαμά τα κατάφερα!», ενώ για το ποιους ευχαριστεί, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου Βασιλική Μιλλούση που είναι δίπλα μου και την ομάδα μου, τον γιατρό μου Οδυσσέα Παξινό, τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη και την φυσιοθεραπεύτριά μου Ιβάνα Τζούριτς. Θα τα πούμε στο Παρίσι με την πρώτη θέση!».

Η απονομή κι η υπόσχεση!

Το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί χωρίς αμφιβολία μεγάλη επιτυχία κι όπως τόνισε κι ο ίδιος αποτελεί μια δικαίωση, ωστόσο υπογράμμισε επίσης ότι: «Μου αρέσει κερδίζω και θα κάνω τα πάντα για να ξανακερδίζω την πρώτη θέση».

Γι' αυτό κι όταν ρωτήθηκε για το αν θα βρίσκεται στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκείνος έδωσε τη δική του υπόσχεση, λέγοντας: «εννοείται πως θα τα πούμε στο Παρίσι. Δε μπορεί να κλείσει η καριέρα μου στην τρίτη θέση»!

Δείτε πως μετέδωσε το Newsbomb τον τελικό των κρίκων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στις δουλειές τους