ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ασημένια» η Ελλάδα! «Λύγισε» σε τρομερή μάχη με τη Σερβία (vids)

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ασημένια» η Ελλάδα! «Λύγισε» σε τρομερή μάχη με τη Σερβία (vids)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Ελλάδα έδωσε μια τρομερή μάχη, αλλά ηττήθηκε 10-13 από τη Σερβία στον τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο

Μόνο υπερηφάνεια γι' αυτή την ομάδα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε μια ονειρική πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έδειξαν ότι μπορούσαν να φτάσουν ακόμα κι ως το χρυσό, αλλά στο φινάλε μέτρησε η εμπειρία των Σέρβων, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τον τίτλο που είχαν πάρει στο Ρίο το 2016.

Το κακό ξεκίνημα που επέτρεψε στους «πλάβι» να πετύχουν έξι γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά κι η κούραση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν επέτρεψαν στους διεθνείς να ολοκληρώσουν την υπέρβαση. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι αυτή η ομάδα άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το μεγάλο όπλο της Εθνικής - η οποία είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team - στο Τόκιο αποτελούσε η άμυνα της, ωστόσο στον τελικό αντιμετώπισε πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Οι Σέρβοι ήταν άκρως αποτελεσματικοί και ξεκινώντας με 6/8 προηγήθηκαν με 3 γκολ διαφορά (5-2), βάζοντας τους διεθνείς με το «καλημέρα» σε δύσκολη θέση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε πίσω με 4-7 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, ωστόσο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν το έβαλαν κάτω! Βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, ενώ άρχισαν να παίζουν τη γνωστή καλή τους άμυνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βάλουν πίεση στους αντιπάλους τους. Με γκολ του Παπαναστασίου, η Ελλάδα ισοφάρισε σε 7-7, «σβήνοντας» το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Σερβίας.

Η Εθνική είχε ευκαιρία να περάσει ακόμα και μπροστά, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε στον παίκτη παραπάνω κι οι Σέρβοι ξέφυγαν με 9-7! Οι διεθνείς, όμως, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν και με γκολ του Σκουμπάκη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ισοφάρισαν σε 10-10.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, μέτρησε η εμπειρία των Σέρβων, ενώ οι διεθνείς μας άρχισαν να δείχνουν σημάδια κούρασης. Η Εθνική δεν μπόρεσε να κάνει εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, ενώ υπέπεσε και σε διαδοχικά επιθετικά φάουλ, ενώ από τις άλλη οι αντίπαλοι τους εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους ευκαιρίες και με τρία σερί γκολ ξέφυγαν με 13-10, φτάνοντας και στην επικράτηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές