ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ευχαριστούμε» Τόκιο! Επόμενος σταθμός το Παρίσι (videos+photos)

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Με μια πολύ όμορφη τελετή λήξης η φετινή μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Τόκιο πέρασε στην ιστορία, με τη σκυτάλη πλέον να περνάει στο Παρίσι.

Οι Ιάπωνες είχαν ετοιμάσει μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με τον νυχτερινό ουρανό της πρωτεύουσας να φωτίζεται με πυροτεχνήματα.

Η πιο... ιδιαίτερη διοργάνωση στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έριξε αυλαία και παρά τα πολλά προβλήματα και την καθυστέρηση ενός χρόνου στη διεξαγωγή της, σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Ενδεχομένως μόνο ένα πράγμα, την παρουσία του κόσμο, που τόσο πολύ έλειψε φέτος κι ελπίζουμε να είναι η μοναδική φορά που τα αγωνίσματα έγιναν σε άδειες εξέδρες.

Οι διοργανωτές παρουσίασαν όμορφες εικόνες από τη χώρα τους σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την κουλτούρα τους, καθώς όσοι έδωσαν το παρών στο Τόκιο δεν μπόρεσαν να την «ανακαλύψουν», καθώς τα πρωτόκολλα ήταν ιδιαίτερα αυστηρά. Επίσης, η τελετή λήξης είχε έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς στο πλαίσιο της, πραγματοποιήθηκε η αναστολή της ελληνικής σημαίας, υπό την υπόκρουση του εθνικού ύμνου.

Να θυμίσουμε ότι σημαιοφόρος της Ελλάδας ήταν ο Γιάννης Φουντούλης. Ο αρχηγός της ομάδας πόλο μαζί με τους υπόλοιπους σημαιοφόρων των συνολικά 205 χωρών που πήραν μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού μπήκαν την ίδια ώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Σχημάτισαν έναν κύκλο στο κέντρο του, σε μια πολύ όμορφη κίνηση, με την οποία θέλησαν να τονίσουν ότι όλος ο κόσμος γίνεται ένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πλέον, η σκυτάλη πέρασε στο Παρίσι και ξεκίνησε επίσημα η πιο μικρή προολυμπιακή περίοδος στην ιστορία. Μην ξεχνάμε ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε μόλις τρία χρόνια, το 2024 στη γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, για πρώτη φορά σε τελετή λήξης υπήρξε ζωντανή σύνδεση με την παρουσία κόσμου από την επόμενη πόλη.

Λίγο πριν σβήσει η Ολυμπιακή Φλόγα, που άναψε στις 12 Μαρτίου 2020, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, κήρυξε την λήξη της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη: «Κηρύσσω το τέλος των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με την παράδοση, καλώ την νεολαία της υφηλίου, να συγκεντρωθεί στο Παρίσι της Γαλλίας, σε τρία χρόνια, για να γιορτάσει τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Απευθυνόμενος στους αθλητές, ο Μπαχ τόνισε: «Μας εμπνεύσατε με αυτήν την ενωτική δύναμη του αθλητισμού. Αυτό ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτο, δεδομένων των πολλών προκλήσεων που έπρεπε να αντιμετωπίσετε λόγω της πανδημίας», ενώ αναφερόμενος στην διοργάνωση, επεσήμανε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης».

Ακόμα και σήμερα, πάντως, υπήρξαν αντιδράσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων στο Τόκιο! Συγκεκριμένα, περίπου εκατό διαδηλωτές έκαναν την εμφάνιση τους έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο και κρατούσαν πανό, στα οποία έγραφαν «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σκοτώνουν τους φτωχούς» και «Δεν χρειαζόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Στο σημείο υπήρχε φυσικά μεγάλη αστυνομική δύναμη για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Δείτε ΕΔΩ πως μετέδωσε το Newsbomb την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Εύβοια: Η εφιαλτική εξάπλωση του μετώπου από τον δορυφόρο της NASA - Δραματικές ώρες στο Πευκί