ΣΠΟΡ

Νέα «επίθεση» Ζβέρεφ σε Τσιτσιπά: «Είναι γελοίο αυτό που κάνει»

Νέα «επίθεση» Ζβέρεφ σε Τσιτσιπά: «Είναι γελοίο αυτό που κάνει»
AP Photo/John Minchillo

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ βρήκε ευκαιρία να «επιτεθεί» ξανά στον Στέφανο Τσιτσιπά, με αφορμή τις δηλώσεις του Άντι Μάρεϊ για τις διακοπές στον μεταξύ τους αγώνα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε αντιδράσει έντονα όταν στην αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε διακόψει τον αγώνα.

Μετά τις δηλώσεις του Άντι Μάρεϊ για τις δύο διακοπές του «Tsitsifast» στον μεταξύ τους αγώνα για το US Open, ο Ζβέρεφ βρήκε ευκαιρία να κάνει ξανά «επίθεση» στον Στέφανο, τονίζοντας πως είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο, όμως είναι γελοίο αυτό που κάνει.

«Συμβαίνει σε κάθε ματς, δεν είναι φυσιολογικό. Συνέβη σε εμένα στο Γαλλικό Όπεν, στον Νόβακ στον τελικό. Στο Αμβούργο κόντρα στον Κραΐνοβιτς και με εμένα στο Σινσινάτι ήταν γελοίο. Και να ‘μαστε πάλι. Είναι Νο3 παίκτης στον κόσμο, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο σε αυτό που κάνει. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί αν είσαι Νο3 είσαι ένας από τους καλύτερους του αθλήματος. Αυτά συμβαίνουν στα juniors, στα futures, στα challengers ίσως, αλλά όχι όταν είσαι Νο3 στον κόσμο.

Επιτρέπεται να το κάνεις, αλλά υπάρχει άγραφος νόμος μεταξύ των παικτών. Ναι, έχω σπάσει ρακέτες, τρελαίνομαι μερικές φορές, όμως είμαι περήφανος – και θα το κρατήσω για πάντα στην καριέρα μου – που κερδίζω και χάνω ματς μέσα στο γήπεδο».

Για το μεταξύ τους ματς στο Σινσινάτι: «Έλειπε για παραπάνω από δέκα λεπτά. Ο πατέρας του έστελνε μηνύματα στο κινητό. Βγαίνει στο γήπεδο και ξαφνικά αλλάζει η τακτική του. Το είδε όλος ο κόσμος, όχι μόνο εγώ. Άλλαξε όλο το πλάνο του. Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι είτε πάει σε ένα μαγικό μέρος, είτε επικοινωνεί. Δεν θέλω, ωστόσο, να δείξω ασέβεια. Είναι φοβερός παίκτης. Είναι για κάποιο λόγο Νο3. Κερδίζουν τουρνουά και παίζει εκπληκτικό τένις όλη τη σεζόν, άρα δεν είναι μόνο αυτό. Πιστεύω, όμως, και το είπε και ο Άντι ότι πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο σεβασμού μεταξύ των παικτών. Μπορεί απλά να πηγαίνει στην τουαλέτα, δεν το ξέρουμε. Είναι πιθανό. Συμβαίνει, πάντως, πολύ συχνά, θα έλεγα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Πέντε μύθοι γύρω από μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή

Ανασχηματισμός: Οι «χειρουργικές» αλλαγές, η απόδοση ευθυνών και ο διακομματικός χαρακτήρας

Ρουμπέν Σεμέδο: Η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις των κοριτσιών και το «χακάρισμα» της μάνας