ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: 11 μετάλλια η Ελλάδα! Σπουδαίος Πολυχρονίδης, βαθιά υπόκλιση σε Προδρόμου

Παραολυμπιακοί Αγώνες
AP Images

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Με απολογισμό 11 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα την παρουσία της στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή για άτομα με αναπηρία που διεξήχθη στο Τόκιο.

Η αυλαία των Παραολυμπιακών Αγώνων 2020 έπεσε με μια λιτή αλλά πολύ όμορφη τελετή λήξης, εκεί όπου σημαιοφόροι για τη χώρα μας ήταν οι Νάσος Γκαβέλας και Σωτήρης Γκαραγκάνης, οι οποίοι μας χάρισαν το μοναδικό χρυσό μετάλλιο.

Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 11 μετάλλια, έχοντας πέρα από το χρυσό στα 100μ. Τ11, τρία ασημένια και εφτά χάλκινα. Κατέλαβε έτσι την 51η θέση στον πίνακα μεταλλίων, εκεί όπου η Κίνα για ακόμα μια φορά τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση των πολυμεταλλιούχων ο Πολυχρονίδης

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε δύο μετάλλια στο μπότσια και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας των Ελλήνων πολυμεταλλιούχων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Με το ασημένιο στο ατομικό BC3 και το χάλκινο στα ζευγάρια BC3, έφτασε τα έξι μετάλλια στο σύνολο (1 χρυσό, 3 ασημένια, 2 χάλκινα) και πλέον βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, ο οποίος να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τις πισίνες, τουλάχιστον με την ιδιότητα του αθλητή.

Παραολυμπιακοί Αγώνες
Η λίστας των Ελλήνων πολυμεταλλιούχων σε Παραολυμπιακούς Αγώνεςeaom-amea.gr

«Βραβείο» Fair Play στον Θανάση Προδρόμου

Σπουδαία κίνηση από τον Θανάση Προδρόμου, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον αθλητή από τη Μαλαισία, Λατίφ Ρόμλι, ο οποίος τραυματίστηκε στο σκάμα κατά τη διάρκεια της 5ης προσπάθειας.

Τόσο οι φίλαθλοι στα social media, όσο και τα ξένα ΜΜΕ εκθείασαν το ενδιαφέρον και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο Έλληνας αθλητής αμέσως μετά τον τραυματισμό του Ασιάτη, δείχνοντας παράλληλα πλάνα από τη στιγμή εκείνη.

«Σεβασμός», «Συγχαρητήρια», «Είσαι Υπέροχος», «Μεγάλη αγκαλιά από Μαλαισία» «Όλη η ομορφιά του αθλητισμού στην κίνηση του Έλληνα αθλητή», «Ευχαριστούμε Ελλάδα» είναι ελάχιστα μόνο απ' όλα όσα γράφονται και παρουσιάζονται στα ξένα ΜΜΕ για τον Προδρόμου.

Βαθιά υπόκλιση για τον Θανάση Προδρόμου. Για το ήθος του και το Fair Play.

Θανάσης Προδρόμου
«Όλη η ομορφιά του αθλητισμού στην κίνηση του Έλληνα αθλητή», ανέφεραν μεταξύ άλλων τα ξένα ΜΜΕeaom-amea.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Στυλιανίδης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρός επιλοχίας ΕΠΟΠ

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής