ΣΠΟΡ

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα! Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς στο Top-10 του κόσμου

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα! Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς στο Top-10 του κόσμου

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια εξασφάλισε από σήμερα την παρουσία της στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, με το ελληνικό τένις να ζει τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του.

Η Σάκκαρη εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του WTA 500 J&T Banka Ostrava Open και στον τελικό θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της.

Αντίπαλος της θα είναι η Ανέτ Κονταβέιτ, η οποία επικράτησε 2-0 σετ (6-0, 6-4) της Πέτρα Κβίτοβα στον δεύτερο ημιτελικό. Η νίκη της Εσθονής εξασφάλισε από σήμερα (25/9) στην Ελληνίδα τενίστρια την παρουσία της στο Top-10 του κόσμου.

Μάλιστα, αν κατακτήσει τον τίτλο στην Ostrava, τότε, από το Νο12 θα κάνει άλμα στο Νο9, σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί στο Νο10. Ανεξάρτητα τη θέση που θα βρεθεί τη Δευτέρα (27/9), όταν και θα ανανεωθεί η παγκόσμια κατάταξη, η Σάκκαρη γίνεται η πρώτη τενίστρια από την Ελλάδα που μπαίνει στην κορυφαία δεκάδα. Παράλληλα, έκανε κι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στα WTA Finals.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το ελληνικό τένις ζει τις πιο ένδοξες στιγμές του, καθώς έχει εκπρόσωπο στο Top-10, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο η Ελλάδα κι η Ισπανία έχουν διπλή εκπροσώπηση. Η χώρα μας τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη κι οι Ίβηρες τους Ράφα Ναδάλ και Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα.

Τα highlights της Σάκκαρη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Χριστοφέρος: Το θύμα επίθεσης με οξύ στέλνει το δικό του μήνυμα στην Ιωάννα (video)

Έγκλημα στη Ρόδο: Όταν η αδικοχαμένη Δώρα μιλούσε στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση

Ο πατέρας του Mad Clip αποκαλύπτει: Ξέρω τι συνέβη το μοιραίο βράδυ (vid)