Υπόθεση Μαργκό Πινό: «Αγώνας» Τζούντο μέσα στο διαμέρισμα - «Επιτέθηκε πρώτη» λέει ο σύντροφος της

Βαγγέλης Πάτας

AP Images

Τη δική του εκδοχή στις σοκαριστικές καταγγελίες της Μαργκό Πινό έδωσε ο σύντροφος και προπονητής της, Αλέν Σμιτ.

Η Ολυμπιονίκης του τζούντο κατηγόρησε δημόσια τον Σμιτ ότι την ξυλοκόπησε, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο της.

Ο 38χρονος, ο οποίος αθωώθηκε από το δικαστήριο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για το θέμα. Αρχικά, αναφέρθηκε στην απόφαση της εισαγγελίας να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, λέγοντας ότι: «Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και το έκαναν. Αυτό που δεν μπορώ αντιθέτως να σεβαστώ, είναι το "λιντσάρισμα" από τα ΜΜΕ. Το Instagram και το Twitter είναι κάθε άλλο παρά δικαστήριο».

Ο Σμιτ, ο οποίος εμφανίστηκε με μία μεγάλη μελανιά στη δεξιά πλευρά του προσώπου, υποστήριξε ότι ο καυγάς με την Πινό είχε ως αφορμή την απόφασή του να αναχωρήσει την επόμενη ημέρα για το Ισραήλ, προκειμένου να αναλάβει χρέη ομοσπονδιακού προπονητή στην εθνική ομάδα γυναικών της χώρας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η Πινό ήταν εκείνη που του επιτέθηκε πρώτη κι οι δυο τους άρχισαν να παλεύουν σαν να δίνουν αγώνα τζούντο στη μέση του διαμερίσματος!

Η αθώωση του Σμιτ από το δικαστήριο και η δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την Μαργκό Πινό, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στον κόσμο του τζούντο, καθώς και στα social media, όπου πολλοί χρήστες κατηγορούν τη γαλλική δικαιοσύνη για υπερβολική επιείκεια απέναντι σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Σημειώνεται ότι η ισραηλινή ομοσπονδία τζούντο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία της με τον 38χρονο προπονητή.

Η καταγγελία της Μαργκό Πινό

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η 27άχρονη δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της στα social media, ανέφερε για τον Σμιτ ότι: «Με έβρισε, με γρονθοκόπησε, το κεφάλι μου χτύπησε στο πάτωμα αρκετές φορές, και στο τέλος με στραγγάλισε». Τελικά, κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στο σπίτι των γωνιών της, έχοντας υποστεί μεταξύ άλλων κάταγμα στη μύτη.

Η Πινό κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ωστόσο το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες, με την ίδια να υπογραμμίζει στην ανάρτηση της ότι: «Τι αξία έχει η συκοφαντική υπεράσπισή τους απέναντι στις πληγές μου και το αίμα που χύθηκε στο πάτωμα του σπιτιού μου; Τι χρειαζόταν; Ίσως να πεθάνω τελικά;».

Καταλήγοντας, είπε: «Πιθανότατα το τζούντο ήταν αυτό που με έσωσε. Η σκέψη μου όμως είναι σε εκείνες που δεν μπορούν να πουν το ίδιο».

Ποια είναι η πρωταθλήτρια του τζούντο

Η 27χρονη Γαλλίδα πρωταθλήτρια του Τζούντο, αποκάλυψε το συμβάν και σύμφωνα με όσα ανέφερε, κινδύνευσε ακόμα και η ίδια της η ζωή. Μια ζωή που ήταν γεμάτη λαβές, δυσκολίες και επίπονες προπονήσεις αλλά και αφιερωμένη στον πρωταθλητισμό. Γεννημένη στις 6 Ιανουαρίου 1994 στο Μπεζανσόν της Γαλλίας, η Μαργκό Πινό ασχολήθηκε από μικρή με τον αθλητισμό και την «κέρδισε» το τζούντο. Θεωρείται μια από τις καλύτερες τζουντόκα στην Ευρώπη και οι διακρίσεις της έρχονται να το επιβεβαιώσουν.

Το 2013 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior, ενώ κέρδισε αρκετά μετάλλια σε μεγάλα τουρνουά από το 2015 ως το 2019. Το 2016 στο Τόκιο και το 2019 στην Οσάκα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε τουρνουά Grand Slam, ενώ το 2020 στη Βουδαπέστη πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Το 2021, στην ίδια διοργάνωση στο Τελ Αβίβ κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Το 2017 ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ το 2020 πήρε ξανά το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό. Το 2021 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Έχει συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει βρεθεί στην πρώτη 16άδα, ενώ το 2019 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το τζούντο είναι η ζωή της, και όπως είπε η ίδια, πιθανότατα κι αυτό που την… έσωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved