ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας – Αυστραλίας – Ο ΥΠΕΞ απαιτεί την απελευθέρωση του

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας απειλείται λόγω των όσων έχουν γίνει με τον Σέρβο τενίστα, ο οποίος είναι υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς είναι έξαλλος επειδή δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τις αρχές της Αυστραλίας κι ειδικότερα με το αντίστοιχο υπουργείο στην Καμπέρα.

Μάλιστα, γι’ αυτό τον λόγο κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, Ντάνιελ Έμερι, ενώ παράλληλα έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, μέσω της οποίας απαιτεί να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο Τζόκοβιτς.

Να θυμίσουμε ότι το Νο1 του κόσμου έλαβε ιατρική εξαίρεση για να παίξει στο Australian Open, ωστόσο η άφιξη του στην Αυστραλία ήταν επεισοδιακή, καθώς όπως αποδείχθηκε η ομάδα του Σέρβου είχε καταθέσει αίτημα για λάθος βίζα κι όχι για εκείνη που αφορά την ιατρική εξαίρεση.

Μόλις, λοιπόν, έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, οι άνθρωποι της ασφαλείας τον σταμάτησαν και του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα! Ο πατέρας του «Νόλε», Σερτζάν Τζόκοβιτς μιλώντας στο B92 αποκάλυψε ότι ο γιος του βρίσκεται υπό κράτηση και σε απομόνωση, με δύο αστυνομικούς να είναι ακριβώς έξω από την αίθουσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 641 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Στα ύψη η θετικότητα στη χώρα – 31.512 κρούσματα σε παιδιά με κλειστά τα σχολεία!

Survivor Spoiler 5/1: Ποιος αποχωρεί σήμερα από τους Διάσημους