«Μύλος» με τον Τζόκοβιτς: Οι Σέρβοι καταγγέλλουν ότι συνελήφθη, παρά τη δικαίωσή του στο δικαστήριο

Newsbomb

O Nόβακ Τζόκοβιτς
ΑΡ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνελήφθη στη Μελβούρνη, λίγο μετά τη νίκη του στο δικαστήριο. Ο βρετανικός Τύπος επικαλούμενος τον πατέρα του λέει οτι η κυβέρνηση προχωράει κανονικά στο σχέδιο για την απέλασή του

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Αυστραλία. Σύμφωνα με την Telegraph, ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέρεται να έχει συλληφθεί στη Μελβούρνη, λίγη μόνο ώρα μετά τη νίκη του στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία.

Μέσα ενημέρωσης στη Σερβία ανέφεραν επίσης ότι ο Τζόκοβιτς συνελήφθη, μετά από υπουργική παρέμβαση, και ο πατέρας του παίκτη φέρεται να είπε σε κάποια μέσα ότι ο γιος του τέθηκε υπό κράτηση. Ο αδερφός του Τζόκοβιτς, Τζότζε φέρεται επίσης να είπε: «Λαμβάνουμε πληροφορίες ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι προφανώς πάνω από το δικαστήριο».

Όμως δεν έχει υπάρξει επίσημη είδηση για οποιαδήποτε σύλληψη. Ο Paul Sakkal, πολιτικός ρεπόρτερ της αυστραλιανής εφημερίδας The Age, λέει ότι οι ισχυρισμοί της σύλληψης είναι ανακριβείς και ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας πρόκειται σύντομα να αποφασίσει για το εάν θα ακυρωθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς.

Όλα δείχνουν οτι η αυστραλιανή κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στο σχέδιο της να απελάσει τον Τζόκοβιτς, παρά το γεγονός ότι η δικαιοσύνη ανέτρεψε την απόφαση για την ανάκληση της εισόδου του στη χώρα.

Οι εξελίξεις τρέχουν και σύμφωνα με πληροφορίες ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνελήφθη μετά την απόφαση του δικαστή να τον δικαιώσει στην περιπέτειά του με την αυστραλιανή δικαιοσύνη. Σέρβοι δημοσιογράφοι είπαν το πρωί της Δευτέρας ότι ο τενίστας έχει πλέον συλληφθεί, επικαλούμενοι τον πατέρα του, καθώς η κυβέρνηση προωθεί τα σχέδια απέλασής του.

Ωστόσο Αυστραλοί δημοσιογράφοι επικαλούμενοι κυβερντηικές πηγές από την Αυστραλία υποστηρίζουν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει συλληφθεί και ότι δεν υπάρχει παρουσία των αρχών στο ξενοδοχείο στο οποίο κρατείται.

Και ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ μπορεί να τον απελάσει για νέους λόγους, σύμφωνα με το BBC. Ο Τζόκοβιτς εγκατέλειψε πριν απο λίγη ώρα το ξενοδοχείο καραντίνας οπου διέμενε με ένα λευκό βαν μετά από εντολή του δικαστή Άντονι Κέλι.

Ο 34χρονος Σέρβος δεν είναι εμβολιασμένος και τέθηκε υπό κράτηση κατά την άφιξή του στην Αυστραλία την Πέμπτη, αφού οι αρχές είπαν ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου.

Ωστόσο, ο δικαστής Κέλι είπε ότι φαίνεται ότι ο Τζόκοβιτς είχε λάβει την απαιτούμενη ιατρική εξαίρεση πριν ταξιδέψει στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Όπεν και ότι παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία για αυτό όταν προσγειώθηκε.

Ο δικηγόρος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ξεχωριστή εξουσία για να ακυρώσει τη βίζα του αθλητή.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ, χαρακτήρισε την υπόθεση εναντίον του Τζόκοβιτς ως «γιγάντια στρατηγική απόσπασης της προσοχής των πολιτών», την ώρα που ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δέχεται τεράστια πολιτική πίεση για τον χειρισμό του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Βρέθηκαν 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές

Survivor: Τα δάκρυα της Μυριέλλας Κουρέντη και το «δεν το μετανιώνω» του Κατσαούνη μετά το φιλί

ΗΠΑ: Συγκλονιστική διάσωση πιλότου λίγο πριν τον συνθλίψει διερχόμενο τρένο - Δείτε βίντεο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved