ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Έκανε την πρώτη του προπόνηση μετά την απελευθέρωση - «Θέλω το Australian Open»

Νόβακ Τζόκοβιτς
Ελεύθερος ο «Νόλε», έκανε ξανά προπόνηση τη Δευτέρα.
INTIME / PanoramiC

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις νίκησε, είναι ελεύθερος και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει για προπόνηση στην Αυστραλία. «Θέλει να κερδίσει ένα ακόμα τουρνουά», είπε ο αδερφός του και λίγο αργότερα, ο ίδιος μέσα από το Twitter το επιβεβαίωσε.

Ελεύθερος είναι από σήμερα (10.01) ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας μετά την τεράστια περιπέτεια με τη βίζα και την είσοδό του στην Αυστραλία, έφτασε ακόμα και ένα βήμα από τη σύλληψη, όμως, εν τέλει νίκησε και είναι ελεύθερος. Κι όχι μόνο είναι ελεύθερος, αλλά όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στην Αυστραλία – καθώς δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη με τις Αρχές της χώρας – και θα συμμετάσχει κανονικά στο Australian Open διεκδικώντας τον τίτλο τον οποίο έχει κατακτήσει εννέα φορές στο παρελθόν.

Μάλιστα, ο «Νόλε» φαίνεται πως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε αμέσως μετά την εξασφάλιση της ελευθερίας του, ήταν το να πάει σε ένα κορτ για να προπονηθεί. Αυτό αποκάλυψε ο αδερφός του, Τζόρτζε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα η οικογένεια Τζόκοβιτς το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Ο Νόβακ είναι ελεύθερος. Πριν από λίγο, προπονήθηκε σε ένα γήπεδο τένις. Ήρθε στην Αυστραλία για να παίξει τένις, να προσπαθήσει να κερδίσει ένα ακόμα Australian Open», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδερφός του.

«Τον έχουν χαρακτηρίσει με διαφορετικούς τρόπους τα τελευταία χρόνια κι αυτός πάντα υποστήριζε την ελευθερία λόγου και έκφρασης», πρόσθεσε.

Τζόκοβιτς: Θα παλέψω για το Australian Open

Ο Σέρβος τενίστας, μάλιστα, την ώρα της συνέντευξης Τύπου έκανε και την πρώτη του ανάρτηση στο Twitter μετά από όλη αυτή την περιπέτεια. Ο Τζόκοβιτς δεν είχε ανεβάσει τίποτα από τις 4 Ιανουαρίου και την αναχώρησή του για την Αυστραλία, ωστόσο, τώρα ανάρτησε φωτογραφία από το γήπεδο όπου προπονήθηκε υπογραμμίζοντας πως θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο.

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής απέρριψε την ακύρωση της βίζας μου. Πέρα από όλα όσα έγιναν, θέλω να μείνω και να παλέψω στο Australian Open. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα ως εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά, μπροστά σε υπέροχους φιλάθλους», έγραψε ο Τζόκοβιτς.

«Για την ώρα, δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω απο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, που σταθήκατε στο πλευρό μου σε όλο αυτό και μου δώσατε κουράγιο για να παραμείνω δυνατός», πρόσθεσε.

Η οικογένεια του Τζόκοβιτς «έσπασε» τη σιωπή της: «Είναι ελεύθερος, προπονήθηκε, πάει να κερδίσει»

Μετά τη δικαστική νίκη και τις ανυπόστατες φήμες περί σύλληψής του, η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας ανακοίνωσε ότι ο θρύλος του τένις «είναι ελεύθερος».

H συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με τον πατέρα και τον αδερφό του Σέρβου τενίστα, οι οποίοι εξιστόρησαν την περιπέτεια του Νόλε στην Αυστραλία, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε τόσο η μητέρα του, όσο και ο θείος του.

«Ο Νόβακ είναι ελεύθερος! Μόλις προπονήθηκε. Πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open. Πήγε στην Αυστραλία για να παίξει τένις. Έφυγε με τις καλύτερες δυνατές προθέσεις, έδωσε όλα τα δικαιολογητικά που μπορούσε και στο τέλος πήρε ιατρική απαλλαγή. Τον επίλογο τον μάθαμε σήμερα. Ο Νόβακ είναι αθλητής, παίζει τένις, είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο αδερφός του.

Καταχειροκροτήθηκε η μητέρα του: Δεν ξέραμε τι του συνέβαινε

«Ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας. Δεν φταίει σε τίποτα, δεν έκανε τίποτα που να παραβιάζει τους νόμους τους και βασανίστηκε. Ήρθε για να κερδίσει αυτό το τουρνουά. Προσπαθούμε τις τελευταίες έξι μέρες να παλέψουμε για αυτόν, να ακουστεί η φωνή του σε όλο τον κόσμο. Το πιο δύσκολο πράγμα για εμάς ήταν όταν δεν είχε τηλέφωνο μαζί του. Δεν ξέραμε τι του συνέβαινε, αν ήταν καλά, αν ήταν χορτάτος, αν ήταν υγιής. Αυτά είναι μερικά πράγματα που εγώ ως μητέρα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Όλες οι μητέρες θα με καταλάβουν», είπε από την πλευρά της η μητέρα του, η οποία καταχειροκροτήθηκε.

Σρντάν Τζόκοβιτς: «Δεν θα τον γονατίσουν ποτέ»

O πατέρας του Σέρβου σούπερ σταρ ευχαρίστησε «όλους τους ανθρώπους για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Novak και την οικογένειά του». «Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ. Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους έξω από τα γραφεία των δικηγόρων του Σέρβου πρωταθλητή του τένις στη Μελβούρνη. Πλήθος κόσμου, μεταξύ τους Σέρβοι και Έλληνες, περικύκλωσαν ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, στο οποίο θεώρησαν ότι βρισκόταν ο Σέρβος τενίστας.

Η κατάσταση βγήκε γρήγορα εκτός ελέγχου, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί σπρέι πιπεριού στους διαδηλωτές που εμπόδιζαν την πορεία αυτοκινήτου. Πολλοί απο αυτούς πέταξαν μπουκάλια νερού και εμφανίστηκαν να βιαιοπραγούν ενάντια στους φρουρούς ασφαλείας. Το πλήθος φώναζε «Free Nole» -όπως ειναι γνωστός ο αθλητής- ενώ τουλάχιστον ένας οπαδός του εμφανίστηκε να πηδά στην οροφή του αυτοκινήτου.

Οι οπαδοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το γραφείο των δικηγόρων απο νωρίς σήμερα το πρωί, καθώς ο παίκτης κέρδισε τη δικαστική μάχη για να παραμείνει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Australia Open.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε την έφεσή του κατά της ακύρωσης της βίζας του, με τον δικαστή να αποφασίζει οτι προς το παρόν επιτρέπεται να παραμείνει στη χώρα. Οι συνοριοφύλακες έκρινε δεν ακολούθησαν τις σωστές διαδικασίες όταν ο σταρ του τένις έφτασε την περασμένη εβδομάδα και δεν του έδωσαν χρόνο να στοιχειοθετήσει την απάντησή του.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στις εκδηλώσεις λατρείας και συμπαράστασης προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν υπήρχαν μόνο Σέρβοι της Αυστραλίας. Ανάμεσα στο πλήθος διακρίνονταν κι αρκετές ελληνικές σημαίες, με την ομογένεια να είναι ιδιαίτερα ισχυρή στη Μελβούρνη, δείγμα πως οι συμπατριώτες μας της διασποράς στάθηκαν στο πλευρό του Σέρβου σε αυτή την υπόθεση και κόντρα στην κυβέρνηση της χώρας όπου διαμένουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η οικογένεια του Τζόκοβιτς «έσπασε» τη σιωπή της: «Είναι ελεύθερος, προπονήθηκε, πάει να κερδίσει»

Ηλεκτρονικά η δήλωση απαλλαγής τέλους κινητής – καρτοκινητής τηλεφωνίας: Βήμα - βήμα η διαδικασία

Survivor Spoiler: Ο νικητής στο δεύτερο αγώνισμα ασυλίας και οι εξελίξεις μετά τα καυτά φιλιά