Νόβακ Τζόκοβιτς: Μεταφέρθηκε ξανά στο ξενοδοχείο όπου μένουν μετανάστες

Κωνσταντίνος Σκορδούλης

Το ξενοδοχείο μεταναστών
AP Images

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε πίσω στο ξενοδοχείο όπου μένουν μετανάστες, μετά την παρουσία του στο γραφείο των δικηγόρων του. Ξημερώματα Κυριακής (ώρα Ελλάδος) η νέα δίκη για την βίζα του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφθασε στο ξενοδοχείο Παρκ, το ίδιο ξενοδοχείο κράτησης για μετανάστες στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα λίγο πριν τις 15.30 (τοπική ώρα, 06.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της COVID-19.

Αυστραλιανό δικαστήριο όρισε την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ακύρωσης της βίζας του Τζόκοβιτς αύριο, Κυριακή, στις 09.30 (τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδας).

Τι ακολουθεί για τον Τζόκοβιτς μέχρι την απόφαση

Ο δικαστής Κέλι διέταξε την παραμονή του Τζόκοβιτς στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία κίνηση μέχρι να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία. Η διαμονή του Σέρβου «σταρ» θα γίνει σε δομή προσφύγων, η οποία προέκυψε έπειτα από συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών και θα παραμείνει μυστική, έτσι ώστε να μην υπάρξουν νέες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και επικοινωνιακά παιχνίδια από καμία πλευρά.

Το πρωί του Σαββάτου (15/1), ο Τζόκοβιτς θα βρεθεί στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου μετανάστευσης για να καταθέσει και στη συνέχεια θα μπορεί να συναντηθεί με τους δικηγόρους του για δύο ώρες στο γραφείο τους. Εκεί, θα επιστρέψει το πρωί της Κυριακής (16/1) για να συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο (εκδικαζόταν στο ομοσπονδιακό Εφετείο), κάτι που δεν ήθελε η πλευρά του «Νόλε». Το πιθανότερο γιατί η συγκεκριμένη εξέλιξη θα καθυστερήσει την όλη διαδικασία. Όπως και να έχει η απόφαση αναμένεται την Κυριακή.

Πολιτική αντιπαράθεση λόγω Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει γίνει θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης στην Αυστραλία. «Κατανοώ ότι, μετά από προσεκτική εξέταση, ο υπουργός Μετανάστευσης έλαβε μέτρα για την ακύρωση της βίζας του κ. Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να γίνει κάτι τέτοιο. Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής και επιθυμούν δικαίως το αποτέλεσμα των θυσιών τους να προστατευθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.

Από τη μεριά του ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Κέιν Ραντ, ανέφερε: «Τι έκπληξη! Η κυβέρνηση του Μόρισον ακυρώνει τη βίζα του Τζόκοβιτς για να κερδίσει τον κύκλο των μέσων ενημέρωσης του Σαββατοκύριακου. Γιατί στο καλό εξέδωσαν τη βίζα εξαρχής; Ένας μεγάλος πολιτικός περισπασμός από τα άδεια ράφια και την εθνική έλλειψη τεστ αντιγόνων».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και ηγέτης του Αυστραλιανού Εργατικού Κόμματος, Άντονι Νόρμαν Αλμπανέζε, δήλωσε ότι: «Ο Σκοτ Μόρισον έχει χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση Τζόκοβιτς ως απόσπαση της προσοχής από τις ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ μας, τις ελλείψεις εργαζομένων, την αβεβαιότητα που είχαν οι άνθρωποι σχετικά με τα παιδιά και την επιστροφή στο σχολείο και όλα τα υπόλοιπα. Είναι αυτό που έχουμε από μια κυβέρνηση που δεν λαμβάνει αποφάσεις, όπου έχουν περάσει σχεδόν 60 ημέρες από τη χορήγηση της βίζας του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Τι έδειξαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ψύχους – Πότε θα χτυπήσει, τι λένε Αρναούτογλου, Μαρουσάκης

Ο Ελληνοκαναδός «Ιντιάνα Τζόουνς» που κατέβηκε στην «Πύλη της Κολάσεως» μιλάει στο Newsbomb.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved