ΣΠΟΡ

Επίσημο: Αποσύρθηκε ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι – Το τέλος μιας σπουδαίας εποχής

Τομ Μπρέιντι
AP Images

Είναι πλέον επίσημο! Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του NFL, Τομ Μπράιντι ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Μετά από μια θρυλική καριέρα που κράτησε 22 χρόνια, ο κατά πολλούς κορυφαίος αθλητής των ΗΠΑ αποφάσισε να πει το μεγάλο «αντίο» σε ηλικία 44 ετών.

Ο χαρισματικός quarterback αγωνίστηκε για μια 20ετία στους New England Patriots, όπου μαζί με τον Μπιλ Μπέλιτσεκ, δημιούργησαν μια από τις μεγαλύτερες δυναστείες στα επαγγελματικά σπορ των ΗΠΑ. Οι «Πατριώτες» κατέκτησαν έξι πρωταθλήματα.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Μπρέιντι, αναζητώντας μια νέα πρόκληση στην καριέρα του μετακόμισε στους Tampa Bay Buccaneers. Στην πρώτη του σεζόν στην Τάμπα κατέκτησε το έβδομο Superbowl της καριέρας του. Σε ατομικό επίπεδο αναδείχθηκε 3 φορές NFL MVP και πέντε φορές MVP Super Bowl.

Το τέλος μιας σπουδαίας εποχής στο NFL

Τα κατορθώματα του GOAT θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην ιστορία του αθλητισμού, όπως και η φετινή σεζόν στο NFL. Ουσιαστικά μιλάμε για τέλος μιας σπουδαίας εποχής στο American Football. Την αρχή είχε κάνει ο Πέιτον Μάνινγκ το 2016, τον ακολούθησε ο μικρότερος αδερφός του, Ιλάι το 2020. Την περασμένη χρονιά, αποσύρθηκαν οι Φίλιπ Ρίβερς και Ντρου Μπρις. Πριν από λίγες ημέρες, «αντίο» στην ενεργό δράση είπε ο θρύλος των Pittsburgh Steelers, Μπεν Ρόθλισμπεργκερ. Και τώρα ο κορυφαίος όλων, Τομ Μπρέιντι!

Μολονότι μεταγενέστερος, ο τελευταίος «μεγάλος» quarterback που έμεινε στο πρωτάθλημα είναι ο Άαρον Ρόντζερς των Green Bay Packers. Η νέα γενιά θα έχει δύσκολο έργο τα επόμενα χρόνια, στην προσπάθεια της να πάρει στις πλάτες της το δημοφιλέστερο άθλημα στις ΗΠΑ.

«Ήρθε η στιγμή να επικεντρώσω την ενέργεια μου σε άλλα πράγματα»

Ο Τομ Μπρέιντι επισημοποίησε, αυτό που είχε διαρρεύσει τις τελευταίες 48 ώρες από το ESPN, με μια μακροσκελή δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι δύσκολο για μένα που το γράφω, αλλά πάει έτσι: Δεν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πια. Λάτρεψα την καριέρα μου στο NFL και τώρα ήρθε η στιγμή να επικεντρώσω τον χρόνο και την ενέργειά μου σε άλλα πράγματα που απαιτούν την προσοχή μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Euroleague: «Διαβολοβδομάδα» με δυνατές μάχες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό - Το πρόγραμμα