ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ημίγυμνος σημαιοφόρος στους -4 βαθμούς – Συνεχίστηκε η παράδοση (vid)

Αμερικάνικη Σαμόα
AP Images

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης διεξήχθη με τη θερμοκρασία να είναι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η παράδοση των ημίγυμνων σημαιοφόρων συνεχίστηκε.

Ο Πίτα Ταουφατοφούα από τα Τόνγκα απουσιάζει από τη φετινή διοργάνωση, ωστόσο ο Νέιθαν Κράμπτον αποτέλεσε τον διάδοχο του στο Πεκίνο.

O 37χρονος αθλητής του σκέλετον ήταν ο σημαιοφόρος της Αμερικανικής Σαμόα και μολονότι η θερμοκρασία έφτασε ακόμα και τους -4 βαθμούς Κελσίου δεν… φοβήθηκε το κρύο.

Ο Κράμπτον, ο οποίος έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως αθλητής στίβου, παρέλασε με την τοπική ενδυμασία, όντας γυμνός από τη μέση και πάνω.

Η Αμερικανική Σαμόα

Η Αμερικανική Σαμόα (ή Αμερικανικές Σαμόα) είναι μια μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό νοτιοανατολικά της ανεξάρτητης Σαμόα. Έχει πληθυσμό 49.710 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2020 και έκταση 199 τ.χλμ.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε στις αρχές του 2009 τη θεσμοθέτηση της μεγαλύτερης προστατευόμενης θαλάσσιας έκτασης του κόσμου σε τρεις απομακρυσμένες περιοχές του Ειρηνικού ωκεανού, ανάμεσα στις οποίες και η Ατόλλη Ρόουζ, στην Αμερικανική Σαμόα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: H κορυφαία αθλητική διοργάνωση στο Ιnfographic του Newsbomb.gr

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρχίζει η μεγάλη αθλητική γιορτή – Οι Έλληνες κι οι μεταδόσεις της ΕΡΤ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα για 20η φορά στη μεγάλη γιορτή - Από το 1936 μέχρι σήμερα