ΣΠΟΡ

«Ατσάλινη» η Μαρία Σάκκαρη: Στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης, για τον δεύτερο τίτλο καριέρας!

«Ατσάλινη» η Μαρία Σάκκαρη: Στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης, για τον δεύτερο τίτλο καριέρας!

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-1 (6-4, 6(4)-7, 6-4) της Ιρίνα Μπέγκου και προκρίθηκε στον τελικό του Ladies Trophy της Αγίας Πετρούπολης.

Η Σάκκαρη έδειξε ξανά «ατσάλινη» θέληση και πείσμα, λυγίζοντας, μετά από τρεις ώρες, τη Ρουμάνα, για δεύτερη φορά σε συνολικά τρεις αναμετρήσεις τους.

Ο αγώνας ήταν μια τρομερή μάχη με μεγάλη ένταση, στην οποία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «αρνήθηκε» να χάσει κι εν τέλει κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τέταρτο τελικό της καριέρας της σε τουρνουά του WTA και πρώτο μετά τον περσινό στην Οστράβα.

Στον τελικό της Κυριακής (13/2) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Οσταπένκο και την Κονταβέιτ, έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο καριέρας, μετά από εκείνον που είχε κατακτήσει στη Ραμπάτ το 2019.

Με όπλο το εξαιρετικό της forehand η Μαρία είχε τον πρώτο λόγο στο πρώτο σετ, όπου οι δύο τενίστριες έχασαν από τρία break points στα πρώτα πέντε game. Τελικά, το break ήρθε για την Σάκκαρη την κατάλληλη στιγμή, καθώς προηγήθηκε με 5-3. Η αντίπαλος της «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο, αλλά με «ατσάλινη» θέληση πέτυχε δεύτερο διαδοχικό break για να κάνει το 1-0 (6-4).

Η Μπέγκου άλλαξε τακτική κι άρχισε να ανεβαίνει πιο συχνά στο φιλέ κι «έσπασε» με το «καλημέρα» το σερβίς της Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε πίσω με 2-0 στο δεύτερο σετ. Η Ελληνίδα τενίστρια, όμως, έβγαλε μεγάλο πάθος στο court και με break στο τέταρτο game ανέτρεψε την κατάσταση (βλ. 3-2) κι έκοψε τη φόρα της Ρουμάνας. Η τελευταία κλήθηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς δύο φορές (στο 5-4 και το 6-5) και τα κατάφερε αμφότερες! Κάπως έτσι το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie-break. Η Μπέγκου προηγήθηκε 3-1, με δύο mini-break και μολονότι η Μαρία ισοφάρισε σε 4-4, επικράτησε με 7-4 και ισοφάρισε 1-1.

Τα αρκετά αβίαστα λάθη της Σάκκαρη έδωσε αυτοπεποίθηση στην αντίπαλο της, η οποία ξεκίνησε και το τρίτο σετ, ούσα μπροστά με 2-0. Η Μαρία, όμως, έδειξε για ακόμη μια φορά μεγάλη θέληση, βρίσκοντας τις απαντήσεις, «έσπασε» δύο φορές το σερβίς της αντιπάλου της και προηγήθηκε με 3-2, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν διαδοχικά break από τις τενίστριες. Το τελευταίο έγινε από την Ελληνίδα, η οποία βρέθηκε σε θέση να σερβίρει για το ματς και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, έστω κι αν χρειάστηκε τρία match point και να σώσει ένα break point.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό – Η ώρα και το κανάλι του ημιτελικού