ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: «Άγγιξε» τον τίτλο αλλά «λύγισε» από την εκπληκτική Κονταβέιτ - Δείτε τα highlights

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία ΣάκκαρηΗ Ελληνίδα τενίστρια «άγγιξε» τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-5, 6(4)-7, 5-7) από την εκπληκτική Ανέτ Κονταβέιτ.

 

Σάκκαρη και Κονταβέιτ προσέφεραν έναν εκπληκτικό αγώνα, με την Εσθονή να αναδεικνύεται νικήτρια στις λεπτομέρειες, μετά από σχεδόν τρεις ώρες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της σε τουρνουά WTA, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Μαρία έκανε μια τρομερή ανατροπή στο πρώτο σετ κι από το 2-5 κέρδισε εφτά σερί game για να κάνει το 1-0 και να βρεθεί μπροστά με 2-0 στο δεύτερο. Η Κονταβέιτ, όμως, ανέβασε την απόδοση της και τελικά έκανε το 1-1 στο tie break.

Η 26χρονη Ελληνίδα μπήκε με φόρα στο τελευταίο και καθοριστικό σετ και προηγήθηκε με 4-1 και 5-2, ενώ κάποια στιγμή βρέθηκε δύο πόντους μακριά από τον τίτλο. Το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως, πέτυχε μια τρομερή ανατροπή και δείχνοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία έφτασε στη νίκη. Αυτός είναι έκτός τίτλος καριέρας κι ο πρώτος το 2022.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Χαμένη ευκαιρία στο Ρότερνταμ - Απώλεσε τον τίτλο από τον ανώτερο Αλιασίμ