ΣΠΟΡ

Καμίλα Βαλίεβα: Ισχυρίζεται ότι βρέθηκε ντοπέ λόγω ενός φαρμάκου του παππού της!

Καμίλα Βαλίεβα
Η 15χρονη που έχει γίνει νο1 θέμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
AP Photo/David J. Phillip

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Καμίλα Βαλίεβα ισχυρίζεται πως ανιχνεύθηκε θετική στην τριμεταζιδίνη εξαιτίας ενός φαρμάκου του παππού της.

Η 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, μέσα σε μερικά 24ωρα εξέπληξε τον κόσμο δυο φορές. Την πρώτη θετικά με την ιστορική φιγούρα που έκανε στο πρόγραμμά της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, και τη δεύτερη αρνητικά καθώς βρέθηκε θετική σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Στην ακρόαση που έγινε για την υπόθεση, φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι δεν πήρε αναβολικά, αλλά ανιχνεύτηκε η ουσία τριμεταζιδίνη εξαιτίας ενός φαρμάκου του παππού της.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Βαλίεβα φέρεται να έπινε από το ίδιο ποτήρι που είχε χρησιμοποιήσει ο παππούς της, ο οποίος πάσχει από καρδιακή πάθηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βαλίεβα θα συμμετάσχει κανονικά στο μονό γυναικείο πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη διάρκεια της Τρίτης. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε θετική στον έλεγχο ντόπινγκ το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να συμμετάσχει.

Τι είναι η τριμεταζιδίνη

Η Βαλίεβα είχε δώσει δείγμα τον Δεκέμβριο κι ανιχνεύτηκε θετική στην τριμεταζιδίνη. Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης αλλά το οποίο έχει απαγορευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) επειδή μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της ροής του αίματος και να βοηθήσει στην αντοχή.

Το γράφημα του AFP για την Καμίλα Βαλίεβα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Κηλίδα» η υπόθεση της Βαλίεβα – Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον