ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Θα παίξω σε όσα τουρνουά με αφήσουν να ταξιδέψω»

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας ξεκαθάρισε ότι η φετινή του παρουσία στα τουρνουά θα εξαρτηθεί από τις χώρες που θα του επιτρέψουν να δώσει το «παρών».

Ο Τζόκοβιτς έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού κι είναι αποφασισμένος να στηρίξει την απόφαση του.

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στο BBC, άλλωστε, είχε υπογραμμίσει ότι: «Δεν ήμουν ποτέ κατά των εμβολιασμών αλλά πάντα υποστήριζα το δικαίωμα της ελευθερίας της επιλογής για το τι βάζεις στο σώμα σου», ενώ για την απουσία του από τουρνουά που επιβάλλουν μόνο εμβολιασμένους αθλητές είχε πεις ότι: «είναι ένα τίμημα που είμαι πρόθυμος να πληρώσω».

Αυτό ουσιαστικά ξεκαθάρισε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από το τουρνουά του Ντουμπάι, όπου ανέφερε ότι: «Σε όποιες χώρες μπορώ να ταξιδέψω, θα παίξω και στα αντίστοιχα τουρνουά. Δεν θα προσποιηθώ λέγοντάς σας ότι σκοπεύω να έχω πλήρες πρόγραμμα. Ξέρετε πως πάντα προσπαθούσα να βάζω όλα μου τα δυνατά στα Grand Slams και σε κάποια Masters 1000, αυτά τα τουρνουά μου δημιουργούν το μεγαλύτερο κίνητρο, τώρα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν μπορώ να επιλέξω. Θα παίζω βασικά όπου μπορώ να πάω».

Επίσης, αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν στην Αυστραλία, όπου η κυβέρνηση της χώρας τον απέλασε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open. «Ήταν περίεργο αυτό που έγινε. Ήμουν πολύ απογοητευμένος και λυπημένος με τον τρόπο που αποχώρησα από τη χώρα. Αλλά απ' όταν ανάρρωσα πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά, κάτι που δεν πήρε πάρα πολύ, ήξερα πως θα μπορούσα να παίξω στο Ντουμπάι, οπότε δεν μου πήρε πολύ καιρό για να ξεκινήσω και πάλι τις προπονήσεις και να βγάλω ένα πλάνο με την ομάδα μου. Τώρα έχω ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να επιστρέψω στο κορτ και να παίξω το καλύτερό μου τένις», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.