ΣΠΟΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΔΟΕ πρότεινε τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΔΟΕ πρότεινε τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την απαγόρευση συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις πρότεινε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα (20/2) κι αποφάσισε τη συνέχιση των κυρώσεων προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Μετά από πιέσεις που δέχθηκε από Ολυμπιακές Επιτροπές, αλλά και αθλητές, εισηγήθηκε σε όλες τις Ομοσπονδίες να απαγορεύσουν τη συμμετοχή των αθλητών από τις συγκεκριμένες χώρες στις διοργανώσεις τους. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε, πρότεινε να μην χρησιμοποιηθεί πουθενά το όνομα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Επίσης, η ΔΟΕ επανέλαβε την εισήγησή της, να μην γίνει καμία αθλητική διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις δύο χώρες.

Αφαίρεσε την τιμητική διάκριση του Πούτιν

Επίσης, η ΔΟΕ αποφάσισε την άρση της τιμητικής διάκρισης που είχε δώσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και σε δύο ακόμη αξιωματούχους, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε τιμηθεί το 2021 για την προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και με τους Ντμίτρι Τσερνισένκο και Ντμίτρι Κόζακ.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA «σβήνει» τη Ρωσία – Χωρίς εθνικό ύμνο και σημαία στους αγώνες