ΣΠΟΡ

Formula 1: Η απάντηση της εταιρείας που έφτιαξε το κράνος του Φέτελ με τη σημαία του ψευδοκράτους

Σεμπάστιαν Φέτελ
Twitter: @sebvettelnews

Formula 1: Η εταιρεία που κατασκεύασε το ειδικό κράνος του Σεμπάστιαν Φέτελ, έδωσε τη δική της απάντηση, μετά τον φυσιολογικό ντόρο που προκλήθηκε λόγω της σημαίας του ψευδοκράτους.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θέλησε να στείλει μήνυμα υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης με ένα ειδικό κράνος.

Σε αυτό, όμως, αποτυπώθηκε κι η σημαία του ψευδοκράτους, κάτι που προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση της Κύπρου. Μετά από καταγγελία που έκανε στη FIA ο κυπριακός σύνδεσμος αυτοκινήτου, αλλά κι η ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδας, αφαιρέθηκε από το κράνος του Φέτελ αυτή η σημαντική λεπτομέρεια.

Μολονότι ο Γερμανός πιλότος είναι υπόλογος, δεν ευθύνεται ο ίδιος για το συγκεκριμένο ατόπημα. Η ευθύνη ανήκει στην εταιρεία που κατασκεύασε το κράτος, η οποία είναι η Jens Munser Designs.

Η JMD δεν είναι τυχαία στη Formula 1, καθώς έχει συνεργαστεί και με άλλους κορυφαίους οδηγούς, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Μίκαελ Σουμάχερ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε έδωσε τη δική της απάντηση για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της JMD

«Απλά για να εξηγήσουμε…

Η JMD έλαβε πολλά σχόλια για τις μικρές σημαίες στη βάση του κράνους “No War” του Σεμπάστιαν Φέτελ. Λυπούμαστε αν λείπουν κάποιες σημαίες ή κάποιες δεν θα έπρεπε να είναι εκεί ή οτιδήποτε είναι λάθος βάσει διαφορετικών απόψεων.

Το μοναδικό μήνυμα της παρουσίας αυτών των περισσότερων από 250 σημαιών, είναι να υπογραμμίσει μία παγκόσμια αντίθεση στον πόλεμο και πως στεκόμαστε ενωμένοι.

Γι’ αυτό η JMD χρησιμοποίησε ένα γραφικό διαθέσιμο σε πλατφόρμα stock εικόνων και απολογούμαστε που δεν τσεκάραμε κάθε σημαία ξεχωριστά και δεν εξετάσαμε προσεκτικά την πολιτική της ιστορία».

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση Φέτελ με τη σημαία του ψευδοκράτους στο κράνος και αντίδραση από την Κύπρο