ΣΠΟΡ

Wimbledon: «Η απαγόρευση θα υποκινήσει το μίσος» λέει η Λευκορωσία – Αναζητά νομική αντίδραση

wimbledon
AP Images

Wimbledon: Οι υπεύθυνοι του βρετανικού Grand Slam αποφάσισαν να αποκλείσουν τους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το All England Lawn Tennis Club (AELTC), το οποίο διοργανώνει το φημισμένο τουρνουά Grand Slam, ανακοίνωσε την Μ. Τετάρτη ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε αθλητές από τις συγκεκριμένες χώρες.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομοσπονδίας αντισφαίρισης της Λευκορωσίας (BTF), η οποία υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα υποκινήσει «μίσος και μισαλλοδοξία».

Η απόφαση σημαίνει ότι οι Λευκορώσοι αθλητές, ανάμεσά τους, η Αρίνα Σαμπαλένκα κι η Βικτόρια Αζαρένκα δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στο τουρνουά που θα διεξαχθεί από 27 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου.

Η BTF ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Η ομοσπονδία Αντισφαίρισης της Λευκορωσίας καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon να αποκλείσουν τους Λευκορώσους και Ρώσους τενίστες. Τέτοιες καταστροφικές ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην επίλυση των συγκρούσεων, αλλά υποκινούν μόνο το μίσος και τη μισαλλοδοξία για εθνοτικούς λόγους.

Οι παράνομες αποφάσεις των διεθνών οργανισμών τένις που αφορούν τους τενίστες μας υπονομεύουν τη φήμη αυτών των οργανισμών. Η διοίκηση της BTF εξακολουθεί να διαβουλεύεται με διεθνείς δικηγορικές εταιρείες για το αθλητικό δίκαιο και να αναπτύσσει μια στρατηγική που στοχεύει κυρίως στην προστασία των Λευκορώσων τενιστών σε όλο τον κόσμο και του τένις στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας γενικότερα».

Ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλεστον, ο οποίος είπε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα ένιωθε άνετα με έναν «Ρώσο αθλητή που θα κρατά τη ρωσική σημαία» και θα κερδίσει το Wimbledon στο Λονδίνο, χαιρέτισε την απόφαση της AELTC.

Διαβάστε επίσης:

«Για να παίξεις στο Wimbledon μίλα εναντίον του Πούτιν» - Εκβιασμός των Βρετανών στον Μεντβέντεφ