ΚΟΣΜΟΣ

«Για να παίξεις στο Wimbledon μίλα εναντίον του Πούτιν» - Εκβιασμός των Βρετανών στον Μεντβέντεφ

«Για να παίξεις στο Wimbledon μίλα εναντίον του Πούτιν» - Εκβιασμός των Βρετανών στον Μεντβέντεφ
Απίστευτος βρετανικός εκβιασμός στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ
AP IMAGES

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησαν οι Βρετανοί, καθώς με τον πλέον επίσημο τρόπο παραδέχτηκαν πως αν ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ είναι υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν τότε δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Wimbledon.

Σε πρακτικές που όχι απλά δεν ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα αλλά είναι βγαλμένες από αιώνες πίσω, προχωρά η Μεγάλη Βρετανία καθώς δεν δίστασε να εκβιάσει ανοιχτά και με κάθε επισημότητα τον Ρώσο τενίστα, Ντανίιλ Μεντβέντεφ!

Τι έκανε, και μάλιστα το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Βρετανός Υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλστον; Ζήτησε από τον superstar του τένις διαβεβαιώσεις πως δεν είναι υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θα ένιωθε άνετα με έναν «Ρώσο αθλητή που θα φέρει τη ρωσική σημαία» να κατακτήσει το τουρνουά γκραν σλαμ στο Λονδίνο. «Πολλές χώρες έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα επιτρέψουν σε αθλητές από τη Ρωσία να διαγωνιστούν. Υπάρχουν επίσης ζητήματα βίζας» είπε ο Χάντλστον σε επιτροπή στο κοινοβούλιο, όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Μεντβέντεφ στο Γουίμπλεντον.

Ο Χάντλστον είπε ότι πολλοί αθλητές έχουν διπλή υπηκοότητα, αλλά ότι η κατάσταση απαιτεί περαιτέρω δράση: «Χρειαζόμαστε κάποια πιθανή διαβεβαίωση ότι δεν είναι υποστηρικτές του Πούτιν και εξετάζουμε ποιες απαιτήσεις μπορεί να χρειαστούμε για να προσπαθήσουμε να λάβουμε κάποιες διαβεβαιώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Μεντβέντεφ ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών τον περασμένο μήνα, αν και πρόκειται τη Δευτέρα να χάσει την πρώτη θέση από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την ήττα που γνώρισε ο Ρώσος στον τρίτο γύρο του Indian Wells από τον Γκαέλ Μονφίς.

ATP και WTA επιτρέπουν σε Ρώσους και Λευκορώσους να αγωνίζονται στα τουρνουά τους, αλλά ως ουδέτεροι, χωρίς το όνομα ή τη σημαία των χωρών τους.

Τώρα πως θα διαβεβαιώσει ο Μεντβέντεφ πως δεν είναι υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μάλλον το λιγότερα αστειότητα των Βρετανών, που δείχνουν τελικά πως η Δύση, η οποία κατηγορεί τη Ρωσία για λογοκρισία και καταπάτηση δικαιωμάτων, έχει τεράστια προβλήματα σχετικά με την ατομική ελευθερία έκφρασης...

Διαβάστε επίσης:

«Ο Πούτιν ανέτρεψε τα σχέδια για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που ετοιμάζει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Έλον Μασκ καλεί σε... μονομαχία τον Βλαντιμίρ Πούτιν!

Ουκρανία: Ακτιβιστές κατέλαβαν την πολυτελή βίλα του πρώην γαμπρού του Πούτιν στη Γαλλία