ΣΠΟΡ

Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιονίκης, Εβγκένι Ρίλοφ, επειδή συμμετείχε στην εκδήλωση του Βλάντιμιρ Πούτιν!

Εβγκένι Ρίλοφ
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με αποκλεισμό εννιά μηνών τιμώρησε η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Εβγκένι Ρίλοφ, λόγω της συμμετοχής του στην εκδήλωση του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος αθλητής της κολύμβησης, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν μεταξύ πολλών αθλητών που παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωση ο Πρόεδρος της Ρωσίας στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν ο Ρίλοφ φαίνεται να παρελαύνει με τα μετάλλιά του και το γράμμα «Ζ» (φερόμενο σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία) στη στολή του.

Η FINA ανέφερε ότι η απόφαση αποκλεισμού ήρθε «μετά την παρουσία και τη συμπεριφορά του κ. Ρίλοφ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα». Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Ρίλοφ, ο οποίος έχασε επίσης τη χορηγίας του με την κατασκευάστρια μαγιό Speedo λόγω της παρουσίας του στην εκδήλωση.

Η FINA έχει ήδη ακυρώσει όλες τις διοργανώσεις της που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στη Ρωσία κι απαγόρευσε σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους να συμμετέχουν στους αγώνες της μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Wimbledon: «Η απαγόρευση θα υποκινήσει το μίσος» λέει η Λευκορωσία – Αναζητά νομική αντίδραση