ΣΠΟΡ

Γιώργος Καρλαύτης: Αυτός είναι ο Έλληνας που έγινε draft στο NFL - Ο «Greek Freak» του Football

Γιώργος Καρλαύτης
AP Images

Γιώργος Καρλαύτης: Ο Έλληνας αθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου γράφει ιστορία, καθώς επιλέχθηκε στο draft στο NFL.

Ο Καρλαύτης ετοιμάζεται να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα american football του πλανήτη.

Οι Kansas City Chiefs τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο και πιο συγκεκριμένα στο Νο30 του Draft, σε μια ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα.

Από την Αθήνα ως το NFL

Ο Έλληνας αθλητής γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 2001 στην Αθήνα κι από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Το American Football, βέβαια, προέκυψε μετά το 2014 όταν και μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Ο Καρλαύτης έκανε στίβο, έπαιξε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά όλα έδειχναν ότι θα ξεχωρίσει στο πόλο, όπου αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας. Μάλιστα, ήταν και μέλος των «μικρών» Εθνικών της χώρας μας.

Τα πάντα άλλαξαν μετά τον θάνατο του πατέρα του, Μάθιου, από καρδιακή προσβολή που υπέστη σε επαγγελματικό ταξίδι στην Κω. Η μητέρα του Έιμι αποφάσισε να επιστρέψει μαζί με τον Γιώργο και τον αδερφό του, Γιάννη, στη γενέτειρα της, στο Λαφαγιέρ της Ιντιάνα. Εκεί, ξεκίνησε την ενασχόληση με το αμερικανικό ποδόσφαιρο, όπου είναι αμυντικός και πιο συγκεκριμένα ως defensive end.

Μάλιστα, τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων προγραμμάτων του NCAA, αλλά ο ίδιος επέλεξε στο Purdue, το οποίο ήταν κοντά στο σπίτι του. Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε και στους 12 αγώνες με τους Boilermakers, έχοντας μέσο όρο 54 tackles και 7.5 sacks, αριθμοί ιδιαίτερα εντυπωσιακοί. Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, καθώς νόσησε από κορονοϊό, ενώ πέρσι είχε 4.5 sacks ανά παιχνίδι.

Γιώργος Καρλαύτης
Οι Kansas City Chiefs επέλεξαν τον Γιώργο Καρλαύτη στο Νο30 του DraftAP Images

Ένα ακατέργαστο διαμάντι

Ο Καρλαύτης προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του ήταν επικοντιστής, ενώ ο αδερφός του αθλητής του Τζούντο, όσο βρίσκονταν στην Ελλάδα. Μετά τη μετακόμιση τους στις ΗΠΑ ασχολήθηκε κι αυτός με το American Football. Όσο για τον 21χρονος, Γιώργο το σίγουρο είναι ότι ο δρόμος μέχρι την καθιέρωση στο NFL θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα «ακατέργαστο διαμάντι», που μπορεί να φτάσει ψηλά. Το γεγονός ότι ήδη στην Αμερική τον αποκαλούν «Greek Freak» του Football, λέει πολλά.

Διαβάστε επίσης:

Από τον Μάικλ Τζόρνταν στον Τόμ Μπρέιντι: Οι 10+1 μεγαλύτερες επιστροφές στον αθλητισμό

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αποκαλύψει την επιστροφή του Τομ Μπρέιντι και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι