ΣΠΟΡ

Μπόρις Μπέκερ: Στον «εφιάλτη» της φυλακής Γουόντσγουορθ

Μπόρις Μπέκερ
AP Images

Μπόρις Μπέκερ: Στο κελί του στις διαβόητες φυλακές του Γουόντσγουορθ βρίσκεται ήδη ο θρύλος του τένις, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Στον κάτοχο έξι Grand Slam επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών από δικαστήριο του Λονδίνου και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα πρέπει να μείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου είχε φυλακιστεί ο Όσκαρ Γουάιλντ.

Επίσης, στις ίδιες φυλακές βρέθηκε κι ο Τζέιμς Ερλ Ρέι, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα μετράει 170 χρόνια ζωής, μπορεί να υποδεχθεί πάνω από 1.300 κρατούμενους και κυρίως θεωρείται μια από τις χειρότερες φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ενδημική βία, η χρήση ναρκωτικών, αλλά κι η «επέλαση» των αρουραίων αποτελεί τη νέα καθημερινότητα που θα πρέπει να ζει το άλλοτε Νο1 του κόσμου στο τένις, Μπόρις Μπέκερ.

HM Prison Wandsworth
Η ενδημική βία, η χρήση ναρκωτικών, αλλά κι η «επέλαση» των αρουραίων αποτελεί καθημερινότητα στις φυλακές του Γουόντσγουορθwikipedia.org

Μια έκθεση του Επιθεωρητή Φυλακών, Τσάρλι Τέιλορ ανέφερε ότι οι κρατούμενοι περνούν περισσότερες από 22 ώρες την ημέρα στα εγκαταλειμμένα κελιά τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια της διετίας 2020-21 υπήρξε τουλάχιστον μια επίθεση σε κρατούμενο κάθε μέρα, ενώ ο0ι φύλακες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία 1.295 φορές ή σχεδόν τέσσερις φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπέκερ έχει αναλάβει τον ρόλο του γυμναστή των φυλακισμένων που βρίσκονται στην πτέρυγά του. Μετά από περίπου 15 ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή χαμηλότερης ασφάλειας (κατηγορία Γ), για να περάσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Μπέκερ: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον θρύλο του τένις! – Ένοχος για απόκρυψη περιουσίας