ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκπληκτικός! Με ανατροπή στον τελικό της Ρώμης - Τα highlights

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-3) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό του Masters της Ρώμης. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Internazionali BNL D’Italia.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα διεκδικήσει το τρίτο Masters και το δεύτερο μέσα στο 2022, μετά το «back to back» που έκανε στο Μόντε Κάρλο.

Μολονότι έχασε το πρώτο σετ κόντρα στον Ζβέρεφ, έβγαλε σε ακόμη αντίδραση κι ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του πήρε εκδίκηση για την ήττα στους «4» στο Masters της Μαδρίτης, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Τσιτσιπάς βγήκε νικητής σε ένα απολαυστικό ματς που κράτησε 2 ώρες και 29 λεπτά. Πλέον, περιμένει στον τελικό τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος θα ξεκινήσει όχι πριν τις 20:30. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το CosmoteSprot6HD.

Αυτός θα είναι ο 20ος τελικός στην καριέρα του Έλληνα τενίστα, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον ένατο τίτλο του.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι πολύ περήφανος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε περήφανος για τον τρόπο που γύρισε το παιχνίδι κόντρα στον Ζβέρεφ, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν μου έδινε πολλά, με έκανε να δουλέψω σκληρά για κάθε πόντο. Είμαι πολύ περήφανος με τον τρόπο που γύρισα το παιχνίδι, που μπόρεσα να διαβάσω καλύτερα το παιχνίδι και να καταλάβω τι λειτουργεί κάθε φορά».

Σε ερώτηση για το τουρνουά της Ρώμης, είπε: «Είναι από τα πιο ιστορικά τουρνουά, ένα από τα πιο όμορφα στάδια. Υπάρχει πολλή ιστορία σε αυτά τα γήπεδα και αισθάνεσαι περήφανος που φτάνεις ως εδώ και μπορείς να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο event».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο4 του κόσμου μετά τον αποκλεισμό του Ράφα Ναδάλ!