ΣΠΟΡ

Roland Garros: Εισβολέας μπήκε στο court, δέθηκε στο φιλέ – «Έχουμε ακόμα 1.028 μέρες» (vid)

Roland Garros
derniererenovation.fr

Roland Garros: Σε προσωρινή διακοπή οδηγήθηκε ο δεύτερος ημιτελικά, ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Μαρίν Τσίλιτς, καθώς μια γυναίκα εισέβαλε στο court και δέθηκε στο φιλέ!

Ιδιαίτερα επεισοδιακοί αποδείχθηκαν οι ημιτελικοί στο ταμπλό των αντρών του γαλλικού Grand Slam.

Ο πρώτος διακόπηκε οριστικά, μετά τον τρομακτικό τραυματισμό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ σε προσωρινή διακοπή οδηγήθηκε κι ο δεύτερος. Ο λόγος είναι ότι κατά τη διάρκεια του, μια φίλαθλος εισέβαλε στο court και δέθηκε στο φιλέ!

Όπως ήταν φυσικό Ρουντ και Τσίλιτς έπρεπε να περιμένουν μέχρι οι υπεύθυνοι ασφαλείας να λύσουν την κοπέλα και να την οδηγήσουν εκτός αγωνιστικού χώρου. Η εισβολέας φορούσε ένα μπλουζάκι, στο οποίο είχε γράψει το μήνυμα: «Έχουμε ακόμα 1.028 ημέρες».

Η κοπέλα λέγεται Αλιζέ και είναι 23 ετών και μαζί με τον 28χρονο, Μπερτράντ είναι τα βασικά μέλη του «Derniere Renovation», το οποίο διαμαρτύρεται για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τα «πιστεύω» τους, απομένουν 1028 ημέρες για να καθοριστεί το μέλλον της ανθρωπότητας, με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου 2022. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα: «Σήμερα μπήκα στο γήπεδο, για δεν μπορώ άλλο να ρισκάρω να μην κάνω τίποτα μπροστά στον κλιματικό κίνδυνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται παιχνίδι στην ιστορία του Roland Garros. Κατά τη διάρκεια του τελικού ανδρών του 2009, ένας θεατής πήδηξε στο από τις εξέδρες και προσπάθησε να βάλει ένα καπέλο στο κεφάλι του Ρότζερ Φέντερερ, ενώ στη «μάχη» του 2013 μεταξύ Ραφαέλ Ναδάλ και Ντάβιντ Φέρερ, ένας μασκοφόρος διαδηλωτής έτρεξε γύρω από το γήπεδο κουνώντας μια φωτοβολίδα.

Σχετικές ειδήσεις