Tour de France: Ο θρύλος της ποδηλασίας, Γκρεγκ ΛεΜοντ πάσχει από λευχαιμία

Βαγγέλης Πάτας

AP Images

Ποδηλασία: Δυσάρεστα είναι τα νέα όσον αφορά στην υγεία του τρεις φορές νικητή του Tour de France, Γκρεγκ ΛεΜοντ, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.

Την είδηση γνωστοποίησε ο 61χρονος θρύλος της ποδηλασίας, μέσω προσωπικού μηνύματος του, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένας τύπος καρκίνου που μπορεί να θεραπευθεί κι ένας τύπος λευχαιμίας που δεν είναι επικίνδυνος».

Ο ΛεΜοντ ήταν ο πρώτος και μοναδικός Αμερικανός (μετά την ανάκληση των επιτυχιών του Λανς Άρμστρονγκ), ο οποίος κέρδισε τον θρυλικό γαλλικό αγώνα. Αναδείχθηκε νικητής για πρώτη φορά το 1986, ενώ η δεύτερη επικράτηση του, το 1989, ήταν δραματικός, καθώς ήρθε για 8’’ στην τελευταία χρονομέτρηση στο Παρίσι, επί του Λοράν Φινιόν. Το χατ-τρικ στο Grande Boucle επιτεύχθηκε το 1990, όταν ο Αμερικανός ποδηλάτης επικράτησε του Κλάουντιο Κιαπούτσι.

Η δήλωση του Γκρεγκ ΛεΜοντ

«Διαγνώστηκα με χρόνια μυελογενή λευχαιμία. Ευτυχώς, είναι ένας τύπος καρκίνου που μπορεί να θεραπευθεί κι ένας τύπος λευχαιμίας που δεν είναι επικίνδυνος ή εξουθενωτικός για τη ζωή. Για μερικές εβδομάδες υπέφερα από κούραση κι αυτό με ώθησε να υποβληθώ σε έλεγχο που περιλάμβανε και κάποιες εξετάσεις αίματος. Μετά από μια σειρά εξετάσεων και μια βιοψία μυελού των οστών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, έλαβα την επίσημη διάγνωση την περασμένη Παρασκευή. Οι γιατροί μου στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, με τη συμβουλή μιας ιατρικής ομάδας από την κλινική "Μάγιο", έχουν περιγράψει ένα πρωτόκολλο χημειοθεραπείας που θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved