ΣΠΟΡ

Wimbledon: «Τρελά» λεφτά και ρεκόρ χρηματικών επάθλων - Θα μοιραστούν 50.500.000 δολάρια!

Στέφανος Τσιτσιπάς Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Wimbledon: Μεγαλύτερα από ποτέ θα είναι τα χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στο Grand Slam του Λονδίνου, όπου η πληρότητα στις εξέδρες θα είναι στο 100%.

Το φετινό Wimbledon μετατρέπεται σε exhibition, καθώς η ATP έχει ενημερώσει ότι οι βαθμοί που θα πάρουν οι τενίστες από την πορεία τους, δεν θα υπολογιστούν στην παγκόσμια κατάταξη το 2022.

Οι ομοσπονδίες του αθλήματος (βλ. ATP, WTA και ITF) είχαν προειδοποιήσει ότι η απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα επέφερε κυρώσεις, κάτι που τελικά συνέβη.

Οι διοργανωτές έδωσαν τη δική τους «απάντηση», δίνοντας «τρελά» λεφτά ως χρηματικά έπαθλα. Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα μοιραστεί θα φτάνει τα 50.500.000 δολάρια, ενώ οι νικητές ανδρών και γυναικών θα λάβουν από 2.460.000 δολάρια!

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί αποτελούν ρεκόρ, όσον αφορά στα χρήματα που έχουν δοθεί στην ιστορία του βρετανικού major τουρνουά. Αξίζει απλά να αναφέρουμε ότι την περασμένη χρονιά δόθηκαν 43.000.000 δολάρια, ενώ Νόβακ Τζόκοβιτς και Άσλεϊ Μπάρτι πήραν από 2.090.000 δολάρια.

Ο Πρόεδρος του All England Club, Ίαν Χιούιτ δήλωσε ότι: «Από τον πρώτο γύρο του προκριματικού ταμπλό μέχρι την στέψη των πρωταθλητών, η φετινή διανομή των χρηματικών επάθλων στοχεύει να αντικατοπτρίσει πόσο σημαντικοί είναι οι παίκτες για το Wimbledon Championships...».

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η πληρότητα στις εξέδρες θα είναι στο 100%, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, μετά από τρία χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις