ΣΠΟΡ

Wimbledon: Ο Ρότζερ Φέντερερ θα απουσιάσει για πρώτη φορά από το βρετανικό Grand Slam

Ρότζερ Φέντερερ
AP Images

Wimbledon: Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει συνδέσει το όνομα του με το βρετανικό Grans Slam, από το οποίο δεν έλειψε ποτέ, μετά την πρώτη του εμφάνιση το 1999.

Ο σπουδαίος Ελβετός έπαιξε στο Wimbledon junior το 1998, για να γίνει λίγο αργότερα επαγγελματίας.

Το ντεμπούτο του στο major τουρνουά του Λονδίνου, το πραγματοποίησε την επόμενη χρονιά (1999) κι έκτοτε δεν έλειψε ούτε μια φορά από το μεγάλο «ραντεβού» της grass-season. Μέχρι σήμερα!

Ο Φέντερερ, ο οποίος «κλείνει» τα 41 του τον ερχόμενο Αύγουστο, έχει κάνει τρεις επεμβάσεις στο γόνατο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν θα αγωνιστεί στο Wimbledon του 2022, το οποίο θα διεξαχθεί 27 Ιουνίου με 10 Ιουλίου.

Ο πολυνίκης του βρετανικού Grand Slam (μετράει οκτώ κατακτήσες), δεν το βάζει πάντως κάτω και ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο του τένις το 2023. Το πιθανότερο σενάριο είναι να γυρίσει στα courts τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να αγωνιστεί στο πλάι του Ράφα Ναδάλ στο «διπλό» του Laver Cup και στη συνέχεια να λάβει μέρος στο τουρνουά της Βασιλείας.

Ο κάτοχος εφτά Grand Slam τίτλων και νυν αναλυτής του ESPN, Τζον ΜάκΕνρο, τόνισε: «Είκοσι χρόνια, πρέπει να κοιτάξετε τη θετική πλευρά. Είχες πολύ χρόνο την ευκαιρία να παρακολουθήσεις αυτόν τον τύπο να παίζει και να κερδίζει πολλές φορές. Οπότε, πρέπει να ελπίζουμε πως, ό,τι κι αν αποφασίσει, θα είναι ευχαριστημένος. Είναι 40. Τα κατάφερε ως εδώ. Είναι καταπληκτικό».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ένας ζωντανός θρύλος. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Είναι η επιτομή αυτού που θα θέλατε να είναι το παιδί σας όταν μεγαλώσει. Και είναι ο πιο όμορφος παίκτης που έχω παρακολουθήσει να παίζει. Λάτρεψα τον (Ροντ) Λέιβερ. Είναι ένας εξελιγμένος Λέιβερ για μένα».

Σχετικές ειδήσεις