ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Τεράστια επίδοση από τον Σάντος – Κατέρριψε ρεκόρ 29 ετών!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
AP Photo/Charlie Riedel

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Μια από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης στο Όρεγκον προσέφερε ο Άλισον ντος Σάντος στον τελικό των 400μ. εμπόδια.

Ο Βραζιλιάνος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μια μεγάλη επίδοση!

Ο Σάντος τερμάτισε σε 46.29 και κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων, το οποίο ήταν 47.18 και κατείχε ο Κέβιν Γιάνγκ από το 1993. Επίσης, σημειώσει την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρέι Μπέντζαμιν (ΗΠΑ) με 46.89 και το χάλκινο ο Τρέβορ Μπάσιτ (ΗΠΑ) με 47.39. Εκτός βάθρου έμεινε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και χρυσός τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, Κάρστεν Βάρχομ (Νορβηγία) που ήταν 7ος με 48.42.

Η Έλενορ Πάτερσον ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ύψος, όπου έδωσε και το πρώτο μετάλλιο της Αυστραλίας στο αγώνισμα. Ο τελικός ήταν συναρπαστικός, καθώς συνολικά τέσσερις αθλήτριες ξεπέρασαν τα 2,00μ. κι ενώ μέχρι σήμερα μόλις μια τα είχε ξεπεράσει στη σεζόν.

Η Μάχουτσικ (Ουκρανία) ήταν το φαβορί για το χρυσό, ωστόσο πλήρωσε το ένα άκυρο στα 2,00 μ. κι έτσι με 2,02 μ. έμεινε στη δεύτερη θέση. Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια δοκίμασαν πάνω από τα 2,04 μ., δίχως επιτυχία.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα Έλενα Βαλορτιγκάρα με 2,00 μ., ενώ πάνω από το ίδιο ύψος πέρασε και η Ιρίνα Γκερατσένγκο (Ουκρανία), που ήταν τέταρτη.

Ο 23χρονος Σλοβένος, Κρίστιαν Τσεχ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία με 71,13 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων. Ο νεαρός ήταν μακράν ο καλύτερος του τελικού, καθώς οι δύο που ακολούθησαν έμειναν σε βολές κάτω από τα 70,00 μέτρα.

Δεύτερος ήταν ένας άλλος νεαρός, ο Μίκολας Αλέκνα (Λιθουανία) με 69,27 μ. και τρίτος ο Άντριους Γκούτζιους (Λιθουανία) με 67,55 μέτρα. Οι τρεις αθλητές ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το συνδύασαν με κορυφαίες επιδόσεις.

Ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, καθώς έχασε στον τελικό των 1.500 μ., από τον Τζέικ Γουάιτμαν. Ο Βρετανός πήρε τη νίκη πάνω στη γραμμή τερματισμού με 3.29.23 και άφησε τον Νορβηγό δεύτερο με 3.29.47 και τον Μοχάμεντ Κατίρ (Ισπανία) τρίτο με 3.29.90.

Σχετικές ειδήσεις