ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη: Έστειλαν την Ελλάδα στους «4»

Στέφανος Τσιτσιπάς Μαρία Σάκκαρη
AP

Η Μαρία Σάκκαρη κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλαν την Ελλάδα στα ημιτελικά του United Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.

Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 (6), 6-4) των Μάρτιτς και Γκόγιο από την Κροατία.

Η δράση μεταφέρεται πλέον από το Περθ στο Σίδνεϊ, εκεί όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών η Πολωνία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στο σημερινό (4/1) ματς, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη δεν εκμεταλλεύτηκαν τα τρία break point στο πρώτο σετ, το οποίο κέρδισαν τελικά στο tie-break (8-6). Στο δεύτερο σετ, κράτησαν το σερβίς τους κι έκαναν το break στο δέκατο game, για να κάνουν το 2-0 με 6-4.

«Είμαστε περήφανοι»

Μετά το τέλος του αγώνα, Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσαν περήφανοι για την ελληνική ομάδα. «Είμαι χαρούμενη και περήφανη για αυτή την ομάδα. Είναι το πρώτο τουρνουά της χρονιάς, δεν ξέραμε σε τι κατάσταση θα ήμασταν, αλλά όπως φαίνεται είμαστε καλά», δήλωσε η Σάκκαρη, η οποία αναφερόμενη στη συνεργασία με τον Τσιτσιπά, είπε: «Από την πρώτη φορά σε αυτό το court τα παιχνίδια μας έκαναν "κλικ", γνωριζόμαστε καλά, έχουμε εξαιρετική χημεία και αυτό είναι το κλειδί. Σημαντικό, βέβαια, είναι ότι εξελισσόμαστε και ως παίκτες, αυτό μας κάνει να παίζουμε και καλύτερα στο μεικτό διπλό».

Ο Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, ανέφερε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη ομάδα. Θέλω να τους συγχαρώ γιατί τα έδωσαν όλα σήμερα. Είχαν μπει οι βάσεις από τις αναμετρήσεις μας στο Hopman Cup. Είναι μια τρομερή βραδιά και ο κόσμος εδώ δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα. Έλληνες και Κροάτες ήρθαν εδώ και τα έδωσαν όλα», ενώ για την παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων, υπογράμμισε: «Το Australian Open είναι το Grand Slam μας και κάθε τουρνουά στην Αυστραλία είναι σα να παίζουμε εντός έδρας. Η υποστήριξη των Ελλήνων και το τρόπος που μας φέρονται είναι ξεχωριστός και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε φοβερή κουλτούρα, μεγάλη καρδιά και κόσμο που αγαπούν την πατρίδα τους. δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο, είμαι σίγουρη για την υποδοχή στο Σίδνεϊ».

Τέλος, για τα ματς με την Ιταλία, σχολίασε: «Ετοιμαζόμαστε ήδη, πνευματικά είμαστε ήδη εκεί. Είμαι περήφανος για την ομάδα, είμαστε μαχητές. Το πρώτο βήμα εδώ στο Περθ θα μείνει αξέχαστο, είμαι χαρούμενος που το κάναμε εδώ. Θα είμαστε στο Σίδνεϊ, αλλά η καρδιά μας θα είναι εδώ. Έχει κάτι ξεχωριστό και ελπίζουμε να ερχόμαστε εδώ για χρόνια».

Σχετικές ειδήσεις