ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου» - Η απονομή του Australian Open (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς - Νόβακ Τζόκοβιτς Australian Open
AP Photo/Aaron Favila

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο «Νόλε» επέστρεψε στο Australian Open κι έγραψε ιστορία, κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου».

Ένα χρόνο από την απέλαση του από την Αυστραλία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε κι έγραψε ιστορία στο major τουρνουά της Μελβούρνης.

Ο σπουδαίος Σέρβος νίκησε στον τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά και κατέκτησε το 10ο τρόπαιο στο Australian Open. Παράλληλα, έφτασε τους 22 τίτλους Grand Slam κι έπιασε τον Ράφα Ναδάλ στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Στις δηλώσεις που έκανε κατά την απονομή του ο Τζόκοβιτς υπογράμμισε ότι η σημερινή (29/1) είναι η μεγαλύτερη νίκη της ζωής του, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι είμαι συγκινημένος από τα λόγια του Στέφανου. Σε ευχαριστώ που είσαι τόσο ευγενικός και δείχνεις σεβασμό. Συμφωνούμε όλοι ότι στο κορτ είμαστε και οι δύο ανταγωνιστικοί, αλλά σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Συγχαρητήρια για ένα υπέροχο τουρνουά. Ήταν μεγάλη μάχη Σίγουρα δεν είναι ο τελευτάιος σου τελικός, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου".

Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα και την οικογένειά σου. Ξέρω πόσο χρόνο ξοδεύετε για να γίνεις καλύτερος παίκτης και άνθρωπος. Είσαι από τους πιο επαγγελματίες παίκτες που έχω γνωρίσει και από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους που ξέρω.

Θα ήθελα απλώς να σχολιάσω κλείνοντας και την Ελλαδα με την Σερβία. Είμαστε δύο μικρές χώρες, δίχως παράδοση στο τένις, χωρίς πολλούς παίκτες να εμπνευστούμε, να έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Το μήνυμα σε κάθε νεαρό παίκτη σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί αυτές τις εικόνες και ονειρεύεται να βρεθεί εδώ που βρισκόμαστε είναι ένα:

Να συνεχίσει να ονειρεύεται, γιατί τα πάντα είναι πιθανά. Μην αφήσετε να πάρει κανεις το όνειρό σας. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεστε. Όσα περισσότερα μειονεκτήματα και δυσκολίες έχεις στην αρχή, τόσο πιο σπουδαίος θα γίνεις. Εγώ και ο Στέφανος είμαστε η απόδειξη για αυτό. Μην αφήσετε κανέναν να πάρει το όνειρό σας. Ποτίστε το όπως ένα λουλούδι, βρείτε ανθρώπους που θα πιστέψουν σε αυτό το όνειρο, ονειρευτείτε και θα τα καταφέρετε.

Τι ταξίδι ήταν αυτό για εμένα, την οικογένειά μου και την ομάδα μου. Δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο. Ξέρω ότι με ανέχεστε (σ.σ οι δικοί του άνθρωποι). Βλέπετε την πιο δύσκολη πλευρά του χαρακτήρα μου. Εκτιμώ την υπομονή και την αγάπη που μου δίνετε. Δεν ξέρω αν θα με συγχωρέσετε ποτέ για αυτά που σας έχω υποβάλει. Αυτό το τρόπαιο είναι δικό σας όσο είναι και δικό μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και υποστήριξη.

Πρέπει να πω ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο δύσκολα τουρνουά για εμένα σε επίπεδο πρόκλησης. Το να μην παίζω πέρυσι και να επιστρέφω φέτος... Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με έκαναν να αισθάνομαι άνετα στην Αυστραλία. Υπάρχει λόγος που παίζω το καλύτερο τένις μου στην Αυστραλία, μπροστά στον θρυλικό Ροντ Λέιβερ. Ευχαριστώ που δώσατε πάλι το παρών σήμερα.

Προσπαθώ να τσιμπήσω τον εαυτό μου και να ζήσω αυτές τις στιγμές. Ξέρω ότι μιλάω πολύ, αλλά προσπαθείστε να με αντέξετε λίγο ακόμα. Αναλογιζόμενος τις συνθήκες μπορώ να πω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου.

Θέλω να ευχαριστήσω την διοργάνωση, τους εθελοντές, όλους-όσοι είναι μέρος αυτής της διοργάνωσης και ήταν εδώ καθημερινά. Φέτος υπήρχε προσέλευση-ρεκόρ. Ξέρω ότι υπήρχαν άνθρωποι στις πλατείες. Ευχαριστούμε που το κάνατε ένα από τα μεγαλύτερα event».

Σχετικές ειδήσεις