ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στον τελικό! Φουλ για χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Μίλτος Τεντόγλου
ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.03μ. στο δεύτερο άλμα έπιασε το όριο και προκρίθηκε στον τελικό του μήκους, όπου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Έχει πει πολλές φορές ότι τα πρωινά δεν του ταιριάζουν, ωστόσο ο Έλληνας άλτης δεν χρειάστηκε να «φορτσάρει» ιδιαίτερα για να προκριθεί.

Το πρωί της Κυριακής (5/3), ο Μίλτος Τεντόγλου θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του, κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε 7.91μ. στην πρώτη του προσπάθεια, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό στο δεύτερο άλμα. Αυτό ήταν στα 8.03μ., πιάνοντας έτσι το όριο του 7.95μ.

Ο Γκαμπριέλ Μπιτάν ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό από το πρώτο του άλμα. Ο Ρουμάνος άλτης έκανε κι αυτός 8.03μ.

Το κορυφαίο άλμα, πάντως, το έκανε ο μεγάλος αντίπαλος του Τεντόγλου, Τομπίας Μόντλερ. Ο Σουηδός «πέταξε» στα 8.14μ. στην τρίτη του προσπάθεια κι έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Γενικά είμαι ένας σταθερός αθλητής με συνέπεια σε αυτά που λέει και αυτό με έχει κάνει να ξεχωρίζω τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα. Είμαι καλά, ένιωσα καλά σήμερα στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώ πως την Κυριακή θα γίνει ένας εξαιρετικός αγώνας. Πιστεύω πως παρότι θα είναι πρωί ίσως χρειαστεί ακόμη και 8,40 μ. για να φτάσεις στο χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο Τεντόγλου και συμπλήρωσε: «Το πρωινό ξύπνημα ήταν δύσκολο και θα είναι και ο τελικός έτσι. Είχε μια μικρή επιρροή για τα μεγάλα άλματα που κυνηγάω εγώ. Είχα την ευκαιρία με το δεύτερο άλμα να κάνω παραπάνω προπόνηση και να αποκτήσω μεγαλύτερη αίσθηση του σταδίου».

Η οκτάδα του τελικού

  1. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8.14
  2. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.03
  3. Γκαμπιρέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.03
  4. Χάιμε Γκερά (Ισπανία) 7.99
  5. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.93
  6. Μπόζινταρ Σαραμπούκοφ (Βουλγαρία) 7.89
  7. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.86
  8. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.75

Σχετικές ειδήσεις