ΣΠΟΡ

Ζητάει αποφυλάκιση ο Όσκαρ Πιστόριους

Ζητάει αποφυλάκιση ο Όσκαρ Πιστόριους

Ο Νοτιοαφρικανός που είχε συγκλονίσει τον πλανήτη με την αγωνιστική του παρουσία με προσθετικά μέλη, είναι στη φυλακή για τη δολοφονία της συντρόφου του πριν δέκα χρόνια.

Υπήρξε ένα απ’ τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα στον αθλητισμό. Ο Όσκαρ Πιστόριους αρχικά συγκίνησε τους πάντες και στη συνέχεια του σόκαρε. Ο Νοτιοαφρικανός που με προσθετικά μέλη (ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια) κατέκτησε πολλά μετάλλια με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, πριν 10 χρόνια δολοφόνησε τη σύντροφό του.

Είχε κριθεί ένοχος για το έγκλημα που στέρησε τη ζωή απ’ τη Ρίβα Στέενκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013. Πλέον, όντας στα 36 του χρόνια, έχει αιτηθεί την αποφυλάκισή του, όπως του δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία της χώρας. Έτσι την Παρασκευή (31/03) η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει στην Πρετόρια, για να αποφασίσει πιθανή αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Η σχετική επιτροπή που θα λάβει την απόφαση, συγκροτείται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς, καθώς και πολίτες. Η ποινή που είχε επιβληθεί στον Πιστόριους ήταν 13 χρόνια και 5 μήνες. Με την ετυμηγορία να ανακοινώνεται τον Νοέμβριο του 2017. Η διαδικασία για την πιθανή αποφυλάκισή του, άρχισε πριν από ένα έτος περίπου. Μάλιστα υπήρξε μέχρι και συνάντηση με τους γονείς του θύματος, οι οποίοι δε θέλουν να αποφυλακιστεί ο Πιστόριους.

Ο Νοτιοαφρικανός τον Φεβρουάριο του 2014 είχε σκοτώσει πυροβολώντας άθελά του την σύντροφό του, θεωρώντας πως ήταν ληστής στο σπίτι του. Όλα αυτά τη στιγμή που ήταν διάσημος, πλούσιος και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είχε συγκλονίσει με τη συμμετοχή στα 400 μέτρα κόντρα σε αρτιμελείς συναθλητές του. Έχοντας ο ίδιος προθέσεις λεπίδας άνθρακα