ΣΠΟΡ

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο
AP Photo/Rebecca Blackwell

Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς ξεπέρασαν δύσκολα το εμπόδιο των Ντιμιτρόφ/Χούρκατς και προκρίθηκαν στη φάση των «16» του διπλού στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο αδερφός του Πέτρος, αρχίζουν και βρίσκουν χημεία στο διπλό, βελτιώνουν την απόδοσή τους και πετυχαίνουν κάποιες μεγάλες νίκες.

Όπως αυτή στην πρεμιέρα τους στο Μόντε Κάρλο, όπου μπήκαν στο κυρίως ταμπλό με wild card και επιβλήθηκαν με 7-6(3), 6-7(4), 10-5 των Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Χούμπερτ Χούρκατς.

Μια νίκη που τους έδωσε την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν το δίδυμο των Μαρσέλο Αρέβαλο/Ζαν Ζουλιάν Ροζέ. ένα δυνατό ζευγάρι που είναι στο Νο.3 του ταμπλό.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα υπερασπιστεί τον τίτλο του και στο απλό, αντιμετωπίζοντας τον Μπενζαμέν Μπονζί στον δεύτερο γύρο του Μόντε Κάρλο (ATP 1000).

Ο 26χρονος Γάλλος Νο.50 στον κόσμο, νίκησε με 6-1, 7-5 τον Μπερναμπέ Θαπάτα Μιράγες (Νο.43) στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Έλληνα τενίστα για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς τον έχει κερδίσει και τις δύο προηγούμενες φορές, στον πρώτο γύρο του Χάλε το 2022 και την ίδια χρονιά στα ημιτελικά της Μαγιόρκα.