ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκτός τελικού στο Masters της Ρώμης – Ήττα από Μεντβέντεφ σε «μαραθώνιο» ματς

Στέφανος Τσιτσιπάς
EPA/ETTORE FERRARI

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας «θόλωσε» μετά το περιστατικό που είχε με τη μητέρα του, ηττήθηκε 2-0 σετ (7-5, 7-5) από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ κι έμεινε εκτός τελικού στο Masters της Ρώμης.

Η βροχή έκανε άνω κάτω το ματς, το οποίο ξεκίνησε μετά τις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:30!

Η πρώτη διακοπή ήρθε μετά το όγδοο game του πρώτου σετ και διήρκησε 2 ώρες και 47 λεπτά, με τους δύο τενίστες να επιστρέφουν για μόλις ένα game! Η βροχόπτωση δυνάμωσε και πάλι, με αποτέλεσμα ο ημιτελικός να σταματήσει ξανά, αυτή τη φορά για 1 ώρα και 39 λεπτά.

Όπως είναι φυσιολογικό αυτό προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό σε όλους, κάτι που φάνηκε στο ξέσπασμα που είχε ο Τσιτσιπάς κατά τη μάνας του, μετά το πρώτο game της δεύτερης επανέναρξης.

Ο Στέφανος προηγήθηκε 40-0, αλλά είδε τον Μεντβέντεφ να επιστρέφει και να κάνει το break, κάτι που τον έβγαλε τελείως εκτός ρυθμού, μετά και το επεισόδιο που είχε. Κάποια στιγμή κατάφερε να συνέλθει κάπως, αλλά ο Ρώσος αντίπαλος του ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες, εκεί που εν τέλει κρίθηκαν τα πάντα. Η εικόνα και των δύο σετ είναι ιδία, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 5-4, αλλά έχασε τα τρία τελευταία σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε τα break points που βρήκε στο ματς (βλ. 4/4), είχε λιγότερα αβίαστα λάθη (23 έναντί 32) και πιο «καθαρό» μυαλό στα κρίσιμα σημεία. Κάπως έτσι πήρε τη νίκη μετά από μια ώρα και 46 λεπτά (αγωνιστικό χρόνο) και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό καριέρας σε χωμάτινο Masters. Εκεί, θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε, ο οποίος νίκησε τον Κάσπερ Ρουντ στον πρώτο ημιτελικό.

ΤΑ HIGHLIGHTS

FG

Σχετικές ειδήσεις