ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Ρούνε το τελευταίο εμπόδιο για τον τίτλο στη Ρώμη, αν περάσει στον τελικό

Χόγκερ Ρούνε
EPA/FABIO FRUSTACI

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Χόλγκερ Ρούνε θα είναι ο αντίπαλος του Έλληνα τενίστα, σε περίπτωση που προκριθεί στον τελικό της Ρώμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί την έβδομη συμμετοχή του στο ματς τίτλου σε τουρνουά Masters, καθώς αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον δεύτερο ημιτελικό.

Στον πρώτο αγώνα για τους «4» ο Χόλγκερ Ρούνε επικράτησε σε ένα συγκλονιστικό ματς τον Κάσπερ Ρουντ και πέρασε στον 8ο τελικό της καριέρας του. Ο 20χρονος έχασε το πρώτο σετ, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή, διατηρώντας την παράδοση που έχει «χτίσει» σε ημιτελικούς «1000αριών».

Είναι η τρίτη φορά που προκρίνεται σε τελικό Masters, έχοντας βρεθεί πίσω με 0-1. Στο σημερινό (20/5) μετά έγινε στο tie break, το οποίο πήρε ο Ρούντ με 7-2, αλλά η απάντηση του Ρούνε ήταν εντυπωσιακή. Ο νεαρός αθλητής πήρε το δεύτερο σετ με 6-4 και το τρίτο με 6-2 και πανηγύρισε τη νίκη, μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά.

Ο νικητής του ημιτελικού ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει τον Ρούνε, στον τελικό της Κυριακής (21/5).

ΤΑ HIGHLIGHTS